Ekim Ayı En Çok Satılan Kitaplar Ve Özetleri - 2011

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Ekim Ayı En Çok Satılan Kitaplar Ve Özetleri - 2011

1. Iskender Pala - Od
wvfF6.jpg
Her yazdığı romanla yüz binlerin kalbini feth eden İskender Pala yeni romanı OD ile yeniden okurlarını selamlıyor. Od bir Yunus Emre romanı. Gök kubbemizin her zaman parlayan ve hep çok sevilen, şiirleri gönülden gönüle dolup dilden dile dolaşan Yunus Emre, bu kez ODun ana kahramanı. İskender Palanın ilim ve kültür adamı olmasının yanında, yazar kişiliğinin imbiğinden geçirilerek aşkın tahtına bir kez daha oturtuluyor. 13. yüzyılın her bakımdan kavruk ve yanıp yıkılan ortamına Yunus Emrenin gelişi tarihi atmosfer içerisinde hakiki anlamına kavuşturuluyor. Yıkıntılar ve yangınlar içinden bir gönül ve bir insanlık anıtının inşa edilişi cümle cümle anlatıyor ve elbette kalbe dokuna dokuna yol alıyor. Romanın her sayfasında Yunusun hamlıktan saflığa geçişi okunuyor. Biliyorum, Biz bu ilden gider olduk, kalanlara selam olsun, demişti; Yine Biliyorum, Bizim için hayır dua kılanlara selam olsun. Demişti; Ve Sevgiliye gittiği o geceden sonra adının dilden dile, Aşkının gönülden gönüle dolaştığını da biliyorum. Şimdilerde ona kimisi Âşık Yunus, Miskin Yunus; Derviş Yunus;Varsın onu da desinler. Ve Türk yurtlarında, onu en çok Bizim Yunus diye çağırırlar. Biliyorum; Ten fânidir, can ölmez Çün, gitti geri gelmez Ölür ise ten ölür Canlar ölesi değil
 
Düzenleyen yönetici:

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
2. Mürvet Sarıyıldız - İki Cami Arasında Aşk

3i7sJ.jpg

18 Yaşında kendi arzusu ile devşirilip payitahta getirilen Sinan, Karaboğdan Seferi sırasında gördüğü Mihrimah Sultan'a aşık olur. Bu aşk, Sinan'a önce Prut Nehrini on üç günde geçilecek köprüyü yaptırır.

Payitahta dönüşte Mihrimah Sultan'ın evlendirilmesine karar verilir. Sinan ve Rüstem Paşa aday olur. Hürrem Sultan, siyasi nedenlerle kızı Mihrimah'ı Rüstem Paşa ile evlendirir.

Elli yaşında ve evli olan Sinan, bu evlilik üzerine kendini sanatına verir. Sarayın baş mimarı olur. Aşkını payitahtta yaptığı hanlar, hamamlar ve camilere yansıtır. Özellikle de aşkını Edirnekapı ve Üsküdar'da yaptığı iki cami arasına gizler.

Dünyaca ünlü mimar, Mimar Sinan'ın ve büyük aşkı Mihrimah Sultan'ı anlatan sürükleyici bir roman.
 
Düzenleyen yönetici:

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
3. Elif Şafak - İskender

MgkTH.jpg

Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır...

En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe...

Aşkı aramadan evvel, düşün bir, ya benden nasıl bir âşık olur? İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır. Sen kavgacı isen, ha bire öfkeli, aşkı da bir cenk gibi yaşarsın. Gönlü pak olanın sevgisi de saf olur. Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır. En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe...

Attığımız her adım, yaptığımız her işte kendimizi yansıtırız. Budur çözülmesi gereken bilmece...

 
Düzenleyen yönetici:

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
4. Dukan Diyeti - Pierre Dukan

GYF7q.jpg
Her yaz zayıflamakla uğraşmayın... Ömür boyu zayıf kalın!

5 milyondan fazla fransız kadını bu diyetle zayıfladı!

Spor yapmadan; sınırsız et, tavuk ve balık yiyerek; strese girmeden kilo vereceksiniz!

Mucizevi diyet artık türkçe...

“Daima formda kalmak ister misiniz? Perşembe günleri hariç, istediğinizi yiyebilirsiniz.”

-The Daily Mail

“Yeni trend! Jennifer Lopez doğum sonrasında kilolarını bu diyet sayesinde verdi.”

-Marie Claire

“Bu yeni diyet ünlülerin dünyasına fırtına gibi girdi.”

-Elle

“Bütün Fransa'da kadınlar birbirlerine Pierre Dukan ismini fısıldıyor... Kilolarından kurtulan Fransız kadınlarının güvendikleri tek diyet.”

-Grazia

Bu kitapta herkes kendi durumuna uyan çözümler bulacak!

Yalnızca forma girmek için birkaç kilo vermeyi isteyen genç kadınlardan, ciddi obezite vakalarına, menopoz ya da ergenlik sorunları nedeniyle kilo alanlara kadar herkese sesleniyoruz: Bu kitap sizin için yazıldı!

Bu pratik zayıflama kılavuzu, içerdiği değerli somut önerilerin yanında, kulağınıza küpe etmeniz gereken özet bilgiler ve zayıflama sürecini keyifli hale getirecek yemek tarifleri ile menüler sunduğundan, kilo fazlası olanların yüzlerini güldürecek en sevdikleri dostları olmaya aday!

35 yıllık klinik deneyimin ürünü... Fransa'da ve 20 ülkede mucizeler yaratan kitap
 
Düzenleyen yönetici:

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
5. 2050 - Iki Bin Elli - David Passig

Ol1g9.jpg
Yeni yüzyılın ortalarında Dünya'yı neler Bekliyor? Önümüzdeki 40 yılda hangi teknolojik gelişmeler yaşanacak?

Dünya nüfusu nasıl değişecek?

Yeni güç dengeleri ne olacak?

Türkiye ‘süpergüç” lüğe soyunacak mı?

Ticarette kimler başarılı olacak?

Hangi yeni enerji kaynakları kullanılacak?

Bütün bu soruların ve fazlasının cevabı Ekim ayının ilk günlerinde raflardaki yerini alacak olan 2050'de…

Dünyaca ünlü gelecek bilimci Prof. David Passig'in yeni

kitabı 2050, geleceğin alacağı şekli bilimsel

yöntemlerle inceleyip akıl almaz sonuçlara varan

etkileyici bir kitap. Birbirinden önemli dünya liderlerinin

sıklıkla danıştığı Passig'in Türkiye baskısı için özel bir önsözle kaleme aldığı 2050'yi geleceğe kafa yoran

herkes zevkle okuyacak.

“Uzun vadeli düşünce insanı hata yapmaktan tabii ki alıkoymaz, ama insanın içinde bulunduğu dünyayı anlaması, kişileri istenmeyen çukurlara düşmekten kurtarabilir. Daha da önemlisi, bir daha ele geçmeyecek olanakları yakalamalarını sağlayabilir.” 2050'nin çıkış noktası özetle bu… İçinde bahsettiklerine gelince; yeni dünya dengelerinden henüz bulunmamış enerji kaynaklarına, 10 yıl gibi kısa sürede Türkiye'nin de içinde yer alacağı yeni savaşlardan, geleceğin aile yapısına kadar birçok akıl almaz öngörü bu kitapta yer alıyor. Bugünün istatistiksel gerçeklerini analitik bir yöntem içinde değerlendiren bilim adamı Passig'in geleceğe yönelik tahminleri insanı hem şaşırtıyor hem de düşündürüyor. Ana uzmanlık alanı ‘ileride teknolojinin geleceği nokta, bunun dünya ve hayata etkisi' olan Passig, 2050 ile bugüne kadar gerçekleşmiş onlarca öngörüsüne yenilerini ekleyecek
 
Düzenleyen yönetici:

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
6. Ve Steve Jobs Apple'ı Yarattı - Michael Moritzen

ct0Fq.jpg
Masalların "Gökten düşmüş üç elma.."sı gibi insanoğlunun kaderini etkilemiş "üç elma" nedir diye sorulsa, herhalde Âdem ile Havva'nın "yasak meyva"sından ve Sir Isaac Newton'ın başına düşen elmanın ardından, Steve Jobs'un yarattığı Apple'ı saymak gerekir.

Geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeniyle Apple'ın CEO'luğundan ayrıldığını ilan edince şirketin hisse senetlerinde yaşanan ani değer kaybı, Jobs'un özelde Apple, genelde de bilişim teknolojisi sektöründe kurucu bir figür olarak ne kadar özel bir yer işgal ettiğini gösteriyor.

Michael Moritz'in uzun bir hazırlık sonunda kaleme aldığı bu kitap, bugün dünyanın en sıra dışı ve en büyük teknoloji firmalarından olan Apple Computer'ın Steve Jobs'un baba evinin garajında başlayan, olağanüstü aktörler ve çalkantılarla dolu öyküsünü anlatıyor. Kurucu Steve Jobs'un Apple'dan ayrılıp NeXT'i kurması, sonra 1986 yılında Pixar'ı satın alması ve nihayet 1990'ların sonunda yuvaya geri dönüşü...

Dünyanın en güçlü, en sıra dışı işadamları arasında gösterilen

Steve Jobs'un ve tabii ki Apple Computer'ın öyküsünü anlatan bu kitapta bir şirket tarihinden çok daha fazlasını bulacaksınız.

Yaratıcılık, deha, cüret ve bitmeyen bir gayret...

iPod'da müzik dinlemiş, iPhone kullanmış, iPad'de okumaya başlamış, Macintosh'a elini değdirmiş herkes bu mucizevi tarihi merak ve coşkuyla okuyacak.

"Büyüleyici bir öykü..."

-The New York Times-

"Kılı kırk yararak kaleme alınmış bir öykü...

Okurken, merak ve büyülenme hissi hiç bitmiyor."

-The Washington Post-

"Apple hakkında yazılmış en iyi kitaplardan biri."

-Andy Hertzfeld-, Revolution in the Valley'in yazarı ve Mac'in yaratıcılarından biri.
 
Düzenleyen yönetici:

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
7.Küçük Mucizeler Dükkanı - Debbie Macomber

by9kR.jpg

Kitapları bütün dünyada 140 milyondan fazla satan ve

birçok dile çevrilen Debbie Macomber,

yürek ısıtan romanlarıyla şimdi de Türkiye'de…

“Artık o eski tasasız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim… hiçbir şeyi, özellikle de hayatı hafife almaz oldum. Artık hiçbir günümü boşa geçirmiyorum. Çektiğim acıların karşılıklarının olduğunu öğrendim…”

Hayatın içinden dört güçlü kadın…

Küçük mucizeler, büyük umutlar

Ve dostluğun iyileştirici gücüne dair sımsıcak bir hikâye…
 
Düzenleyen yönetici:

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
8.Aşkın Gözyaşları - Tebrizli Şems - Sinan Yağmur

SfaKY.jpg
Yedinci ve en tesirli bıçak darbesi ensesine gelir boynu sağa doğru bükülmüştür. Dervişler yere kapanmasını bekleye dursun. Şems Hz. Peygamberin şu hadisini sesi boğuk mırıldanır: “Allah'a kavuşmayı isteyeni Allah da sever” Dervişlerden birisi sırtına tekmeyi vurur. Yüzüstü taş zemine kapanır, dudağı patlamış, dişleri zemine dökülmüştür Siyah feracesi kanlar içinde bordoya dönmüştür. Saçlarından tutarak kafasını kaldıran dervişin niyeti Şemsin başını gövdesinden ayırmaktır
Baş derviş engeller. Bırakın son nefesini versin. Sonra da en yakın bir kuyuya atın. Kıyafetine sarp atın.

Avluyu yıkayın. Sabah ile yola çıkarız. Şems hala son nefesini vermemiştir Sille taşının üzerindeki başını hafifçe göğe kaldırır ve: “Allah ne güzel sevgilidir. Rabbim sana aşığım. Ve bu canı sana hediye ediyorum.” Mevlana içeri girer, mendili koklar eli titreyerek açar. İçinden san kağıda yazılmış bir not çıkar: “Yemin ederim ki ölümümün gözlerinin önünde olmasını isterdim. Gör ki aşk için
ölmek ne demekmiş.” Mevlana olduğu yere düşüp bayılmıştır.Geceden sonra doğan ve kalplerin çöllerini cennetlere çeviren bir gözyaşı bu. Çoraklaşmış ve çöle dönmüş kalpler; açın sadrınızı! Aşkın gözyaşları, serin serin, sağanak sağanak, üzerimize damlıyor; bakın gökyüzüne, nasılda aşk yağıyor..
 
Düzenleyen yönetici:

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
9. Bir Gün - David Nicholls

mgb0o.jpg
Yirmi Yıl İki İnsan
Bütün hayatınızı, aradığınızın tam önünüzde olduğunu fark etmeden yaşayabilirsiniz.
“Seni kırkında hayal edebiliyorum,” dedi sesinde bir imayla. “Şu an bile gözümde canlandırabiliyorum.”
Genç adam, gözlerini açmadan gülümsedi. “Devam et.”

Bu kitabı sevmeyecek bir kişi dahi düşünemiyorum. Herkes bu kitaba âşık olacak! Ve her yazar bu kitabı kendilerinin yazmış olmasını dileyecek.
Tony Parsons

“Daha ilk sayfalarında tutulacaksınız... Elinizden bırakamayacaksınız.”
Psychologies

“Yıllardır okuduğum en iyi roman. Korkunç derecede ve yüzde yüz dürüst; gerçek hayatı yansıtıyor. Her sayfayı yaşadım.”
Jenny Colgan

“En yakın kitapçıya gidin, Bir Gün romanını alın ve 2010'u edebiyat dünyasında fırtına yaratan bu kitabı okumadan geçirmeyin.”
Daily Record

“Enfes bir aşk hikâyesi.
”Sunday Herald

“Harika,harika bir kitap… Siz okurken eriyip gidiyor.
”The Times

“Olağanüstü bir şekilde sürükleyici...
” Nick Hornby

“Harikuladeydi… Bu kitabı yazmış olmayı dilerdim.
”Marian Keyes

“Bu yazın okunmazsa olmaz'ı olmayı hak ediyor.
”News of the World

“Bir Gün'ün kaderinde modern bir klasik olmak var.
”Daily Mirror
 
Düzenleyen yönetici:

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
10. Aşk Kuantumu - Nuray Sayarı

iiGNL.jpg
Rumi dedi ki "BEN OL Kİ, AŞKI ANLAYASIN!!!"

Hadi siz sizde olun ki 'aşkı anlayın'!!!

Kapınız çalınıyor olabilir ama hala niye kapınızı açmakta tereddüt ediyorsunuz?

Korkuyor musunuz?

"Eyy cümle atlasın sultanı, sen beni duydun mu ki!"

Ben bende değilim ki duyayım!!!

"Yangındım yakmaktan korktum

Seldim boğmaktan...

Rüzgardım durdum. Üşür diye...

Çığlıktım sustum... İlla sustum!

Gitme dedim, gidemedim!..

Çatal çatal yüreğime saplanırken ağlamadım.

Sar dedim, soramadım!..

Zor zor yüreğime bakarken eğilmedim."

Beni sevmiyor zannettim...Yalnız hissettim!..

"Aşk! Baktığın bana layık mıyım?

İşte tam da bundandır, gözlerindeki aşka utanıyorum.

Ey, aşk, acına layık mıyım?

Ki tam da bundandır, bendeki aşkına doyamıyorum!

Hem de arsızca hem de acımasızca..."

Özlemekten yoruldum!..

"Dedim ya, mutluluğun vardır ama mutsuzluğun yenisi yoktur.

Her gelişin yeni her gidişin kadar eski...

Saymadım, sayılmıyor...Zaten tek dahası yek.

Yormadım, yorulmuyor...Hatta çıplak dahası çırılçıplak!"

Kavuşamamaktan korktum!..

"Zaten yağmurdan da suyun günahını soramazsın..."

Hata yapmaktan korktum!!!

O zaman yorgunluklarınızı, geçmişteki yaşadıklarınızı, olumsuz hislerinizi, korkularınızı bir tarafta bırakın ve "gerçek aşk"ınızı yaşamaya hazır olun!..

Hayata bakışımızdır, düşüncelerimizdir: 'Gerçekliğimiz'...

Bu dünyada herkesin bir 'gerçek aşk'ı var ve o 'gerçek aşk' belki de yanı başınızdadır ama belli ki siz görmüyorsunuz!

Benliğinizle savaşmayın, kendinizi özgür kılın!!!

Unutmayın "İmkansız aşk yoktur!"

Hayatınızda sahip olduğunuz tüm istekler, onu gerçekleştirecek güçle birlikte size verildi!!
 
Düzenleyen yönetici:
Top