Ege Kıyılarında Günlüğü 2 Sterline Tatil

jeriko

Özel Üye
Özel üye
İngiltere’de bu yıl 2 milyon kişinin tatilini ertelemesi Avrupalı büyük tur operatörlerini harekete geçirdi. İngilizler eylül sonundan itibaren Ege kıyılarında günlüğü 2 sterline tatil yapacak

Avrupa ülkelerinde domino taşı etkisi yapan son olarak ise Birleşik Krallık’ta baş gösteren ekonomik krizin etkileri İngiliz ve İrlandalıları sudan ucuz tatillereyöneltti. İngiltere ve Avrupa’nın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook, Türkiye4de geceliği 2 sterline turlar satmaya başladı. Ege kıyılarında 2 ve 3 yıldızlıotelleri kapsayan konaklamalarda amaç İngilizlerin ülkelerinde bir günde harcadıkları paranın çok daha altında Türkiye’de tatil yapmalarını sağlayarakekonomilerine de katkıda bulunmak. Çoğu Dalaman ve Hisarönü’ndeki otellerdegeçerli olacak kampanyalarda tek şart 10 günden fazla konaklamak. İrlanda merkezli www.joe.ie sitesi İrlandalı ve İngiliz turistlerin Dalaman’da eylül ve ekim aylarında geceliği 2 sterline kalabileceğini duyurdu. Tatilin detayları hakkında da bilgi veren sitede Dalaman’da 3 yıldızlı Green Star otelde iki kişinin bir hafta boyunca günlüğü 2 sterlinden toplam 24.17 sterline dahi tatil yapabileceğini yazdı. Hisarönü’nde ise Destan Otel’de yapılacak 10 geceden az konaklamalarda Birleşik Krallık vatandaşları geceliği 4 sterline kalabilecek. 10 geceden daha az yapılacak tatillerde ise günlük konaklama 5 sterline çıkacak.



KRİZDE DİNAMİK PAKET


Thomas Cook’un “dinamik paket” adını verdiği bu sistemde tatilciler kendi tatil paketlerini kendileri yaratabiliyor. Ekonomik krizin ilk baş gösterdiği 2008 yılından itibaren Avrupalı turizm devlerinin gündemine giren dinamik paket (dynamic packaging) klasik paket turlardan çıkarak tatilcilerin kendi otelini seçip, istediği havayolundan ulaşımı ile bunu kombine ederek kendi tatilini yaratmasını öngörüyor.



Hedefte tatilini erteleyen turistler var


İngiltere Maliye Bakanı Alistair Darling, ülkenin son 60 yılın en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşadığını açıklamıştı. Krizin etkisiyle daha çok Ege Bölgesi’ni tercih eden İngiliz turist sayısında yılın ilk 6 ayına göre yüzde 15′e varan bir düşüş yaşanmıştı. İngiltere Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre ise ülkede 2 milyon kişi bu yıl kriz nedeniyle tatilini ertelemek zorunda kaldı. Bunun üzerine büyük tur operatörleri harekete geçerek İngilizlere ülkelerinden daha az para harcayabilecekleri tatiller hazırladı.
 

jeriko

Özel Üye
Özel üye
Ben bu ülkenin vatandaşıyım vergi veriyorum bu ülke için gerektiğinde canımı veririm ama keyfini bedavaya elin ingilizi sürüyor.Yazıklar olsun.
 
Top