• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Ebabil Kuşu Nedir? Hikayesi ve Özellikleri Nelerdir?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Ebabil nedir?




Mübarek olarak bilinen Ebabil kuşlarının mucizesi nedir, Ebabil kuşları hakkında ilginç bilgiler. Ebabil kuşu hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik. Hadi hep birlikte ebabil kuşunun özelliklerine ve neden bu kadar mübarek olduğuna göz atalım



Ebabil Kuşu Hakkında Bilgi

Ebabil Kuşu, diğer canlılara göre oldukça farklı özelliklere sahip dolayısıyla araştırmalara da sıklıkla konu olan ilginç bir canlıdır. Ebabil Kuşu tüm ömrünü uçarak geçiriyor yanızca üremek için yere inen bu inanılmaz canlı, genellikle kırlangıçlara benzerliğiyle de konuşulmaktadır.



Ebabil, gökyüzünde siyah renge bürünmektedir fakat ana rengi açık kahverengidir. Uçarken kanatlarını asla kapatmayan Ebabil Kuşları çok hızlı hareket etmeleriyle tanınmaktadırlar. Tüm canlılardan kaçmaya çalışan hızlı ve çevik bu canlıyı yerde yürürken görmeniz mümkün değildir. Bu canlı türünün yaklaşık 20-25 yıl yaşadığı söylenmektedir. Ebabil kuşlarının yuvaları genellikle uç noktalarda barınmaktadır. Uyumak için de yeryüzüne inmeyen ebabil kuşları uyku ihtiyacını da gökyüzünde gerçekleştiriyor.



Beslenme ihtiyaçlarında yavrular anne desteğini çok fazla almaz ve bir süre sonra yavrular serbest bırakılır ancak bu süre diğer türlere göre çok çok kısa bir süredir.Beslenme ihtiyaçlarında yavrular anne desteğini çok fazla almaz ve bir süre sonra yavrular serbest bırakılır ancak bu süre diğer türlere göre çok çok kısa bir süredir. Ebabil kuşları sahip olduğu özellikler nedeniyle insanları şaşırtıyor. Kuran- Kerimde de geçiyor Ebabil Kuşunun adı. Bu hikmetli bir kuştur.



Ebabil Kuşunun Hikâyesi


Kuran-Kerim’de de yer alan kuş Ebabil kuşları Kabe’yi yıkmak için gelen; dönemin en acımasız ve İslam düşmanlığı yapan Ebrehe ve kalabalık fil ordusunu gagalarıyla taşıdıkları taşları atarak yenilmelerine sebep olmuşlardır. Ebabil kuşları Kuran-ı Kerimde geçen nadir kuşlardandır. Bu kuşlar Fil Suresi’nde yer almaktadır.


Ebabil Kuşlarının Özellikleri
Sağangiller familyasından 16- 17 cm boyunda, kentler ve açık alanlarda yaşayan bu kuşlar genellikle kırlangıçla karıştırılıyor.
Kırlangıçlara göre kanatları daha uzun ve kavislidir.
Çok ilginçtir, gece ve gündüz havada kalır, uçarken uyurlar.Yalnızca üreme dönemlerinde kayalıklarda ve binalardaki yuvalarda uyuyorlar.
Ayakları üzerinde diğer kuşlar gibi dik bir şekilde durmazlar.


Uçarken kanatlarını asla kapatmazlar. Beslenmek için çok nadir olarak yerde görmeniz mümkün olabilir. Çok çevik olan Ebabil kuşları insanları şaşırtıyor.
Bu tür yaklaşık 20 -25 yıl yaşadığı söylenilmektedir. Yaz aylarında çok yükseğe uçarlar.
Uyumak için yeryüzüne inmezler, gökyüzünde uyurar.
Kanatlarını asla kapatmazlar.
 

Top