Dünyanın ilk termal kameralı cep telefonu - CAT S60

CAT, dünyanın ilk termal kameralı akıllı cep telefonunu duyurdu.

Amerikan iş makinesi üreticisi CAT (Caterpillar) dünyanın ilk termal kameraya sahip Android işletim sistemli akıllı telefonunu duyurdu. Dayanıklılığı ile ön plana çıkan CAT S60 adlı cihazın, su geçirmez özelliği de dikkat çekiyor.

cat1.jpg


CAT S60’ın içinde dünyanın en önde gelen termal görüntüleme teknolojileri üretici FLIR tarafından tasarlanmış bir termal kamera bulunuyor. Android işletim sistemine sahip telefon, kullanıcılara termal kamera özelliliğini birçok alanda kullanabilme imkanı sunacak. Telefon ile kapı veya pencere kenarlarında ısı kaybı olup olmadığının test edebileceği, elektrikli cihazlardaki ısınmanın görülebileceği ve tamamen karanlıkta dahi termal kameranın kullanılabileceği belirtiliyor.

Termal kamera ile çıplak gözle fark edilemeyen ısının yüksek olduğu yerler görülebiliyor. CAT S60’taki kamera, 15 ila 30 metre arasındaki mesafelerdeki ısıyı görüntüleyebiliyor. Telefon ayrıca 5 metre derinlikte bir saate kadar su geçirmez özelliğe sahip. Bu özelliği nedeniyle telefonun su altı kamerası olarak da kullanılabileceği ifade ediliyor.

cat.jpg


Telefon ayrıca sağlam yapısı ile de dikkat çekiyor. Su ve toz geçirmez olmasının yanı sıra firma, 1,8 metreden düşmelere karşı ürüne zarar gelmeyeceğinin garantisini veriyor.

Öte yandan, telefonun Gorilla Glass 4 ile korunan 4,7 inç 1280×720 piskel ekranı, 540 nits parlaklık seviyesi ile dikkat çekiyor. Bu sayede CAT’in akıllı telefonunun parlak gün ışında dahi tatminkar bir görüntü sunduğu belirtiliyor.

3 GB RAM ile gelen telefon, sekiz çekirdekli Snapdragon 617 işlemciden gücünü alıyor. CAT S60, 13 Megapiksellik arka ve 5 Megapiksellik ön kameraya sahip. Android Marshmallow 6.0 sürümü ile gelen telefon, 32 GB dahili depolama alanı sunuyor. 3800 mAh pille günü rahatlıkla tamamlayacağı belirtilen telefon, 4G LTE desteği de sunuyor.

Cat S60, 22-28 Şubat tarihinde İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenecek olan Dünya Mobil Kongresi’nde tanıtılacak. Telefonun 599 dolardan satışa çıkması bekleniyor.

Kayak: CİHAN
 
Top