Dünyanın En Pahalı Şehirleri

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Dünyanın en pahallı şehirleri belirlenirken bir çok faktör ele alınır. Ekonomik durumu, siyasi istikrarı, yaşam koşulları vb. sıralamada dikkate alınan faktörlerden bazılarıdır. Bu listede yer alan şehirlerin ortak özellikleri genel olarak şöyledir. Barınma giderleri diğer şehirlere oranla daha yüksektir. Diğer şehirlere oranla daha fazla zengin nüfus barındırır. Lüks gereksinimler açısından daha fazla alternatif sunarlar. İşte bu ortak özelliklere ve yaşam giderlerine göre 2011 için dünyanın en pahallı on şehrini listeledik.

1. Tokyo:
Tokyo

Listenin ilk sırasında Tokyo yer alıyor. Japonya ekonomisinin kalbi, aynı zamanda başkenti Tokyo. 2187 km² bir alana yayılmış ve 14 milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık şehirleri arasındadır. Kenti geçmişte vuran depremler nedeni ile gökdelen bulunmuyor.

2. Paris:
Paris

Dünyanın ikinci en pahalı şehri muhteşem Paris. Nefes kesen mimarisi ve tarihi binaları ile ünlüdür. Avrupa’nın ikinci büyük şehridir. Her yıl 45 milyon turist Paris’i ziyaret etmek için gelir ve yabancı turistlerin oranı % 60 tır. Dünyanın modanın şehri olarak bilinen Paris, dünyaca ünlü birçok simgeye ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle yiyecek ve konaklama burada çok pahalıdır.

3. Londra:
Londra

Londra, batı ve doğu ekonomileri arasında köprü vazifesi gören, dünyanın stratejik ekonomi merkezidir. Londra, yıllık 565 milyar dolarlık ekonomisi sayesinde Avrupa’nın en zengin şehri olarak kabul edilir. Londra’nın merkezinde, İngiltere ve Avrupa’nın en iyi 100 firmansın karargahları vardır Londra’da yaşam maliyeti çok yüksektir. Londra’nın merkezinde, iki odalı bir dairenin aylık kirası, 1.500 ila 2.000 pound arasında değişmektedir. Tek kişi için, bir restoranda bir yemek, en ucuz 10 Pound’a mal olur. Londra’da ulaşım da oldukça pahalıdır. Şehir içi bir otobüs gezisi için maliyet 20 £. civarındadır.

4. Moskova:
Moskova

Listede dördüncü sırada Rusya’nın başkenti Moskova var. Moskova, ‘Kırmızı Ayı’ olarak bilinir ve Rusya’nın yerel petrol ihtiyacının yaklaşık% 25′i bu şehir tarafından karşılanmaktadır. Giyim, konaklama, yemek vb burada da çok pahalıdır. Lüks döşenmiş iki odalı dairenin aylık kirası 4500 $ dan başlar. Hane başına ortalama 250 $ civarında fatura öderler. Üç kişilik bir aile için aylık yemek maliyet 500 $ civarındadır. Moskova’da bir fincan kahve 9$ lık fiyatıyla diğer şehirlere oranla en pahalısıdır.

5. Cenevre:
Cenevre

İsviçre’nin en önemli iki kentinden biridir Cenevre . Zürih’ten sonra ikinci en yüksek nüfusa sahiptir. Kızıl Haç ve Birleşmiş Milletler gibi dünya çapında çeşitli uluslararası kuruluşların merkezleri burada yer almaktadır. Üç odalı dairenin aylık kirası, 3000 $ civarındadır. Aylık ev giderleri ve üç öğün yemek maliyeti yaklaşık 1200 $ civarındadır. Cenevre’de yaşayan tek bir kişi, her ay 1800 $ civarında temel ihtiyaçlarını karşılamak için harcar.

6. Zurih:
Zurih

İsviçre’nin en turistik şehridir. Dağlar ile çevrili bu şehir, İsviçre’nin daha düşük vergi yapısı nedeniyle, hisse senedi yatırımcıları tarafından tercih edilir. Banliyölerinde aylık konut kiralama 1500 $ civarındadır. Hane başına aylık faturalar 200$, dört kişi için aylık yemek giderleri 800 $ civarındadır. Benzin pahalı olduğu için insanlar tren ile seyahat etmeyi tercih ederler ve her ay 90 $ öderler. Şarap dahil olmak üzerebir restoranda yemek yemenin iki kişi için maliyeti 300$ dır.

7. Kopenag:
Kopenag

Danimarka’nın başkenti olan Kopenag, yüksek kaliteli yaşam standardı ile ünlüdür. 2009 nüfus sayımına göre 667.228 nüfusa sahiptir. Kopenhag banliyölerinde aylık ev kiralama 2500 dolardan başlar. Tek bir kişi için içecekler dahil olmak üzere iki öğün dışarıda yemek 80 doların üzerindedir. Yemekleri evde yapanlar için her hafta 200 dolar civarında maliyet ortaya çıkar. Ulaşıma gelirsek taksi ile kısa bir yolculuk yaklaşık 50 dolara mal olur.

8. New York:
New York

New York 10 milyon nüfusa sahip bir sanayi merkezidir. Amerika’da en yüksek nüfusa sahip şehirdir. New York’ta küresel bankalar ve finans kurumlarının çoğunun karargahı vardır. Her yıl milyonlarca insan dünyanın farklı bölgelerinden buraya gelir. En pahalı Amerikan kentidir. İki odalı mütevazı bir apartman dairesinin kirası 4000 $ dan başlar. 4 kişilik aile için, aylık faturalar 250 $ , yemek için aylık gider, 1000 $ dır. Gazeteler 1 $, paket gıdalar 5 $ ve 1 fincan kahve 3 $ civarındadır.

9. Pekin:
Pekin

Pekin Çin’in başkenti yurtdışı yatırımcıların en çok ilgisini çeken şehirdir. Aynı zamanda, Çin’in ikinci büyük kentidir. Kiralar oldukça yüksektir. Şehir merkezinde kiralar 1200$ dan başlar. Ancak elektrik, su ve diğer ev giderleri kiraya dahildir. Pekin’de bir öğün yemek için 5 $dan fazladır. Uluslararası gazetelerin 4$dır. Mütevazı bir yerde, kahve için 6$ ödemek gerekir.

10. Singapur:
Singapur

Singapur adası, 700 kare kilometre alana yayılmıştır. Çeşitli etnik topluluklardan oluşan nüfusu beş milyon civarındadır. Singapur, dünyanın en pahalı 10. şehridir. Tek bir köy olmadan harmanlanmış bir şehir ve bir ülkedir. Tipik tek odalı bir daire, kira ve faturaları karşılamak 300 ile 600 $ SIN gereklidir. Otomobil fiyatları düşük olmasına rağmen yıllık otomobil vergileri 1.000 $ SIN den başlar. Yiyecek burada nispeten ucuzdurç
 
Top