Dünyanın En Manzaralı Şehri..

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Fransa nın kuzeyinde Manche kıyısında 700 lü yıllardan kalma tarihi şehir- denizle çevrilmiş kayaların üstünde duruyor.

Fransa'da Manş Denizi kıyısında- 50 metre yüksekliğinde ve çevresi 900 metre olan bir kaya tepe üzerinde bulunan bu manastır- Fransa'nın en çok turist çeken yerlerinden birisidir. Denizin gelgit olayı neticesinde Mont Saint Michel adlı bu kayalık bazen bir yarımada- bazen de tam ada şeklini alır.

manastir%2B%25282%2529.jpg


Etekleri kumsal olan bu kaya tepeye ilk manastır 1017 yılında yapılmıştır. Manastır- 1144 yılında yapılan ilavelerle daha çok büyütülmüştür. Gelen ziyaretçileri ağırlamak için manastırın yanına yeni binalar yapılmış ve zamanla bu küçücük tepe sıkışık bir köy halini almıştır.

1211-1228 yılları arasında yapılan onarımlar ve yeni binalarla burası en güzel gotik eserlerle doldurulmuştur. 14. yüzyılda tepenin kara tarafına büyük surlar yapılmıştır.
Manastır- surların içinde kalan küçük bir köyün ortasında- bütün yapılara tepeden bakar. Uzaktan ve yakından görünüşü çok heybetlidir. Deniz kabardığında tam bir ada halini alan kayalık- sular çekildiğinde bir yarımada halini alır- çevresindeki kum ve çamur düzlükleri ortaya çıkar.

Manastırın en büyük özelliği coğrafi konumudur. Fakat Mont Saint Michel- manastır başta olmak üzere- gotik eserlerin en güzellerine sahip olduğu için de bir harika sayılmaktadır.

Yılın belli dönemlerini dört tarafını çevreleyen sular içinde geçiren bu ilginç şehirde belli aylarda sular çekiliyor ve şehrin etrafı yürüyerek dolaşılabiliyor.
Kilise olarak inşa edilen bu şehirin zamanla yapılan eklentilerle önce kale sonra şehir oldu.

Şehrin altında pek çok oda ve bölmeler vardır. Med-cezir olayında sular yaklaşık olarak 14 metre yükselerek onu bir adacık haline getirir..
 
Top