Dünyanın En Gizemli Tünelleri

k@LpSiz_K@fKéF

Forum Onuru

1. Görmüş olduğunuz bu tünel İngiltere'nin Sheffield şehrinde bulunuyor. 19'uncu yüzyılda dünyanın en önemli çelik üretim merkezlerinden biri olan Sheffield, İngiltere'deki 5. büyük metropolitan alanıdır. Fototğrafta gördüğünüz dev tünel de şehrin kanalizasyon kanallarından bir görüntü.





2. Film görüntüsünü andıran bu kare de Londra'daki kanalların 'Labirent' diye adlandırılan bölünmünden...





3. Japonların yeraltı kanalizasyon ve sel sularını toplamak için inşa ettikleri dev futuristik tüneller geniş kolonlar üzerine inşa edilmiş.





4. Londra'nın ortasından geçen Thames nehrinin kollarından biri olan Tyburn Nehri acaba bu gördüğünüz kanalın içine sığabilir mi? Tabi ki hayır. Bu lağım kanalı ürkütücü görüntüsüyle dudak uçuklatıyor.





5. Mistik fotoğraflar çekmekten hoşlananlar için herhalde Londra'nın altındaki bu tünelden daha iyi bir yer yoktur.





6. Aynı kanalizasyon kanalının derinliklerinden...





7.Dünyanın en muhteşem noktalarından biri. Niagara şelalesi. Şelalenin tam bir mil ötesindeki bu kanal da bugüne kadar kaç galon suyu içine çekti bilinmez ama hemen yakınında kocaman bir şelalenin var olması insanın akıl sınırlarını büyük ölçüde zorluyor.





8. Avustralya'nın kanalizasyon kanallarından biri. Şehrin sel suları da aynı kanal sisteminden tahliye ediliyor.





9. İngiltere'nin Birmingham kentindeki Crystal Phallus kanalından bir görüntü...
 

Mavi Gül

ѕση_¢ıqℓıк
Özel üye
çok güzeller teşekürler paylaşıma özellikle japonların sel suları için geliştirdikleri kanala imrendim türkiyede neden yok diye
 
Top