• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Dünyada kaç dil vardır ve dillerin isimleri nelerdir?

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Yapılan araştırmaya göre şu an dünya çapında 7 binden fazla değil olduğu bilinmektedir. Ele alınan incelemelere ve araştırmalara göre ise bu dillerin yarısı yakın çağ içerisinde yok olacak. Özellikle bazı diller var ki günümüzde neredeyse hiç konuşulmuyor. Ancak bazı kişiler bu dilleri bilmektedir. Hatta yapılan araştırmalara göre pek duyulmayan ve bilinmeyen yaklaşık 50 veya 51 tane dili tek bir kişi konuşmaktadır. Fakat dünya nüfusuna bakıldığında %90’dan fazla popülasyon bilinen belli başlı bazı dilleri konuşmaktadır.

Dünyada 7 binden fazla dil varken elbette bunların hepsini yazılması mümkün değil. Ancak Günümüze çok fazla konuşulan belli başlı bazı dil çeşitlerinin isimleri ön plana çıkıyor.

- Çince
- İngilizce
- Hintçe
- İspanyolca
- Rusça
- Almanca
- Japonca
- Türkçe
- Arapça
- Bengalce
- Portekizce
- Fransızca
- İtalyanca

Bu diller şu an dünya çapında en çok konuşulan diller içerisinde gelmektedir. Milyonlarca hatta milyarlarca insanı konuştuğu diller, aynı zamanda büyük ülkelerin dilleri olarak da öne çıkıyor. Özellikle bu ülkeler ticaret ve dünya yönetimi açısından büyük rol sahibi ülkelerdir.
 
Top