Dudak dolgusu özgüven veriyor

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Uzmanlar, son günlerin yükselen trendi dudak dolgusunun, kişinin özgüvenini artırdığını belirledi.

650x344-1482131440655.jpg


Yüzümüzde burnumuz ile birlikte ilk göze çarpan organlarımızdan biri de dudaklar. Alt-üst dudak asimetrisini düzeltmek, yüzün genel yapısıyla uyumlu ve dolgun dudaklar için uygulanan dolgu işlemlerinin önemi ise giderek artıyor. Bu konuda merak edilenleri açıklayan Op. Dr. Alpaslan Yıldırım, "Dudak dolgusu ince dudakları dolgunlaştırmak, alt ve üst dudak asimetrisini düzeltmek ve dudaklardaki yaşlanmaya bağlı olarak oluşan hacim kaybını gidermek için uyguladığımız bir yöntem. Kolay ve hızlı sonuç verdiği için de hastalar tarafından oldukça fazla tercih ediliyor" dedi.

Dudak dolgusunun sağlıklı bir seçenek olduğunu belirten Dr. Yıldırım, "İçeriğinde saf hyaluronik asit olan dolguları kullanıyoruz. Hyaluronik asit bizim bağ dokumuzun ana maddesi ve vücudumuzda var olan bir madde. Ancak dolgunun kalıcılığının artırılması veya uzun süreli bir etki elde etmek için sentetik içerikli dolgular da kullanılıyor. Bu maddeler kimyasal zeminli olduğundan, alerjik reaksiyon doğurabiliyor ve bu sebeple hastalarımıza sentetik içerikli dolguları önermiyoruz" şeklinde konuştu.

Dudak dolgusunun avantajları


Dolgun dudakların kişinin daha sağlıklı, enerjik ve mutlu görünmesini sağladığını söyleyen Dr. Yıldırım, işlemin kişinin özgüvenini artırdığını belirtti. Dudak dolgusunun 18 yaşın üzerindeki herkese uygulanabildiğini açıklayan Dr. Yıldırım, "Bir kere 15-20 dakikalık basit bir işlem. Operasyon sonrası hasta sosyal hayatından çok uzak kalmıyor, ertesi gün iş başı yapabiliyor. Anında etkisini gösteriyor, uygulanabilirliği ve sonuç alınması çok kolay. Öte yandan yan etkisi yok denecek kadar az" dedi.

Dudak dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler


Dudak dolgusu uygulaması sonrası dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çeken Dr. Yıldırım şunları söyledi, "Operasyon sonrasında kısmi şişme, renk değişiklikleri, kızarıklık, morarma gibi durumların yaşanmaması için, ilk akşam o bölgeye buz uygulanmalı. Sonrasında iki üç gün dudağın kullanım anlamında hırpalanmamalı. Hyaluronik asit, su çekerek elastikiyeti artan bir madde olduğundan sıvı tüketimi artırılmalı."
 
Top