DSLR NEDİR SLR İLE ARASINDAKİ FARKLAR

DSLR nin açılımı Digital Single Lens Reflex‘tir. SLR’nin açılımı Single Lens Reflextir. DSLR ve SLR arasındaki farklara bakacak olursak; DSLR makineler görüntüyü CCD veya CMOS sensör üzerinden algılar, SLR makineler ise film üzerine görüntü oluşturur. Kısaca DSLR dijitaldir, SLR dijital değildir.

DSLR ile SLR makineler arasındaki farklara bakacak olursak şu şekilde sıralayabiliriz;
DSLR makine ile çekilen fotoğrafı anlık olarak görebilir veya silebiliriz, Ancak SLR’de bu maalesef mümkün değildir ve çektiğimiz fotoğrafı ancak tab sonrasında görebiliriz.

Bazı DSLR modelleri ile video çekilebilir ancak SLR makinelerde bu mümkün değildir.

DSLR makinelerde fotoğraf ve videolarımızı harici depolama aygıtlarında saklayabiliriz(SD Kart vs.) ve DSLR’de sınır SD Kart kapasitesi kadardır, SLR’de film kapasitesi kadardır.

DSLR’da fotoğraf çekiminden sonra görüntüleyip silebilmek dışında düzenleme imkanları da mevcuttur. İster makine üzerinde(bazı makinelerde düzenleme kısmı oluyor) isterde Photoshop tarzı Fotoğraf düzenleme yazılımlarıyla düzenlenebilir. Ancak SLR’de karanlık oda ile kadrajlama, parlatma, yakma gibi özel teknikler ile oynama yapılabilir ve bu sistemler de kimyasal tepkimelerle meydana gelmesi sebebiyle uzmanlık ister.
 

Top