Dosyalarınızı İnternette Saklayın - DropBox

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
İnternet üzerinde 2006 yılından beri dosya depolama hizmeti veren adlı site gün geçtikçe yerini daha da sağlamlaştırıyor. Şu an itibariyle kullanıcılara azımsanamayacak ölçüde 2 GB boyutunda alan sağlamakta.



DropBox, temel olarak size verdiği 2Gb çevirimiçi alanda, bilgisayarınıza yükleyerek kullanımını kolaylaştırabileceğiniz bir program yardımıyla tüm dosyalarınızı organize etme imkanı veriyor. DropBox'a tanımladığınız bir klasör üzerinde yaptığınız herhangi bir değişiklik anında webe yansıyor ve diğer DropBox kurulumunda anında aktif oluyor. DropBox: Mac, Pc ve Linux desteği sayesinde yeterli bir platform desteği de sunuyor.

Arabirim yazılımını indirebilirsiniz (14 MB)

En önemli avantajı ise dosyalarınıza internet bağlantısı olan her yerden ulaşabiliyor olmanız.

Yukarıdaki linkten ndirdiğimiz yazılımı bilgisayara kurmamnız gerekiyor. Kurulum sırasında E-mail ve gerekli bilgileri doldurduktan sonra kurulum tamamlanıyor. Program kurulduktan sonra sağ alt köşedeki simgelerimizin yanına dropbox simgesi geliyor. Simgeyi çift tıkladığınızda C:\Users\Kullanıc\Documents\My Dropbox Klasörü açılıyor. Bu klasör içerisine hangi dosyayı atarsanız atın internet üzerinden açılan hesabınıza otomatik olarak verilerinizi yedekliyor.

Program arayüzünden download ve upload hızlarınızı da ayarlayabiliyorsunuz (Normal internet hızınızı etkilememesi için)

Netteki ortamınız tıpkı fiziksel disk görünümünde olduğu için kullanımı da oldukça kolay.

Eğer her yerden dosyalarınıza ulaşmak istiyorsanız 2 GB lık alan veren bu siteyi güvenle kullanabilirsiniz.

Bu amaçla webiki.tv bir video hazırlamış. Videoyu izleyerek konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

 
Son düzenleme:
Top