Dolanger - Elazığ Tatlisi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

TAj8DxS.jpg


Dolanger Malzemeleri nelerdir?
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 50 gr margarin
  • 1 çay kaşığı kabartma tuzu
  • Bir miktar tuz
  • Dövülmüş ceviz
  • 1 fincan zeytinyağı
  • Açmak için nişasta ve un
Şerbeti İçin:
  • 6 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 6 damla limon
Dolanger Nasıl Yapılır?
Yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurlar ceviz büyüklüğünde yumak yapılır. Her yumak oklava yardımıyla yufkaya dönüştürülür. Yufka ortadan ikiye kesilip üzerine dövülmüş ceviz serpilir.Yufka, yuvarlak kenardan oklava ile sarılıp yuvarlanır. Oklava üzerinde el yardımıyla iki taraftan hafif sıkıştırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Her hamur yumağı için aynı işlem uygulanır. Tepsi dolduktan sonra sıvı yağ dökülüp fırında kızartılır. Fırından çıktıktan sonra şerbeti verilir.
 
Top