Doktordan İnanılmaz Başarı

Papatya

V.I.P
V.I.P
Çin'in Hunan bölgesinde bir hastane, bir hastanın kopan elini ayak bileğinde muhafaza ederek, başarılı bir operasyona imza attı.
Xiangya Hastanesi El Mikrocerrahisi Departman Başkanı Doktor Tang Juyu, gazetecilere yaptığı açıklamada taburcu edilen hastaları Zhou'nun parmaklarını oynatabilmesi için daha ileri bir rehabilitasyona ihtiyacı olduğunu açıkladı.
Zhou, 5 Mayıs akşam 15.00'de çalışan bir aracın sarmal bıçakları arasına sol kolunu sıkıştırdı. Yerel bir hastaneye giden Zhou, kolunun kesilmesi gerektiğini öğrendi. Daha donanımlı bir hastaneye transfer edilen Zhou için Xiangya Hastanesi'ndeki doktorlar ilk önce kan akışını düzenlemek için kopan eli bacağa diktiler. Doktor Juyu, normal sıcaklıkta olan bir uzvun tekrardan kullanılabilmesi için 10 saat içinde o organa kan akışının sağlanması gerektiğini söyledi. O gece yaklaşık 10 doktor tarafından gerçekleştirilen operasyon ile hastanın eli ayak bileğine dikildi.
Doktorlar yaklaşık bir ay sonra tekrar 10 saatlik bir operasyonla hasta Zhou'nun elini koluna diktiler.
Xiangya Hastanesi, Aralık 2013'teki başarılı operasyonlarının ardından ikinci kez böyle bir cerrahi operasyon gerçekleştirdi.
Alıntıdır.
 
Top