Doğduğunuz Ay Sağlığınızı ve Kişiliğinizi Nasıl Etkiliyor?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P

Bilim İnsanları Açıkladı! Doğduğunuz Ay Sağlığınızı ve Kişiliğinizi Nasıl Etkiliyor?


Yapılan araştırmalar, aynı ayda doğan insanların belli ortak eğilimleri olabileceğini doğruluyor. Günümüzde bu konuyla ilgili pek çok çalışma yapılıyor. 1.688 kişiyle gerçekleştirilen bir araştırma, doğum aylarına göre kişilerin ortak özelliklerini inceledi. Ortaya da bir o kadar ilginç benzerlikler çıktı! İşte doğduğunuz ay ile sağlığınız ve kişiliğiniz arasındaki ilişki…

1. Ocak​

ay


Ocak ayında doğduysanız bu durum, yeni bir yılın ilk ayında doğduğunuz anlamına geliyor. Bu da birçok fırsat demek! Ocak ayında doğan insanlar, tıp ve işletme alanında tahsilat yapma eğilimindedir. Ek olarak yaratıcılardır ve ünlü olma olasılıkları yüksektir.
Fiziksel sağlıkları ortalamanın üzerindedir ancak zihinsel sağlıkları için aynı şeyi söylemek pek de mümkün değil. Şizofreni ve bipolar bozukluk, Ocak doğumlular arasında oldukça yaygındır.

2. Şubat​

ay


Şubat ayında doğanlar, hayatlarında ve kariyerlerinde daha mutlu olma eğilimindedirler. Ayrıca erken doğmuş olma ihtimalleri de yüksektir. Bu da zayıf bir bebek oldukları anlamına gelebilir. Buna bağlı olarak yetişkinlik yıllarında da kısa boylu olabilirler. Şubat ayı, yaratıcılık ayıdır ve şubat doğumlular arasında sanatçılar yaygındır.
Sağlık söz konusu olduğunda genel hastalıklardan korunma olasılıkları yüksektir. Ayrıca nörolojik hastalıklara, solunum yolu hastalıklarına ve üreme hastalıklarına yakalanma ihtimalleri düşüktür.

3. Mart​

ay


Güneş ışığını karşıladığımız bu ayda doğanlar, genellikle hayatın güneşli tarafını ararlar. Ayrıca ilkbaharda doğan birçok insan, hipertimiye maruz kalabilir, bu da onların genellikle iyi bir ruh halinde oldukları anlamına gelir.
Sağlık söz konusu olduğunda mart ayında doğanların kardiyovasküler sistemlerine dikkat etmeleri gerebilir.

4. Nisan​

ay


Tıpkı Mart ayında doğan bebekler gibi Nisan bebekleri de olumlu olma eğilimindedir. Kariyer söz konusu olduğunda bu ayda doğanlar oldukça farklı kariyerlere yönelebilirler.
Genel sağlık sorunlarına karşı dirençlilerdir. Yine de kardiyovasküler sistemlerine dikkat etmeleri gerebilir. Ek olarak DEHB olma olasılıkları da düşüktür.

5. Mayıs​

ay


Mayıs ayında doğanlar, iyimser olmak için doğmuşlardır! 😊 Kariyer anlamında oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan mayıs doğumlular, tek bir kariyere odaklanmamalıdır.
Mayıs doğumlular, genellikle herhangi bir yüksek riskli hastalığa eğilimli değillerdir. Ancak araştırmalar, depresyona meyilli olabileceklerinin de altını çiziyor.

6. Haziran​

Haziran ayı da bahar aylarının tüm olumlu hislerine sahiptir. Bununla birlikte bu ayda doğanlar, ruh hali değişimlerine yatkındırlar ve duyguları çok çabuk değişebilir.
Sağlık açısından baktığımızda ise haziran doğumluların kardiyovasküler hastalıklara sahip olma olasılığı yüksektir. Üreme hastalıklarına yakalanma ihtimalleri ise düşüktür.

7. Temmuz​

7-8.jpeg


Bir araştırmaya göre temmuz ayında doğanlar, duygusal yaşamını düzenleme ve saldırganlıklarını kontrol etme yeteneğine sahiptirler. Ek olarak birçoğunun sanatsal bir yanı vardır ve solak olma ihtimalleri yüksektir.
Sağlık söz konusu olduğunda üreme hastalıklarına yakalanma ihtimalleri düşüktür. Ek olarak temmuz ayında doğan kadınlar ergenliğe biraz daha geç girebilirler.

8. Ağustos​

8-8.jpeg


Ağustos ayında doğanlar, genellikle akademik anlamda başarılı olurlar. İstatistikler de bunu doğruluyor! Ağustos doğumlular, ilkbaharda doğumlularda gördüğümüz pozitifliğe sahiptirler.
Sağlık söz konusu olduğunda aşırı pozitif olmanın getirdiği ruh hali değişiklikleri onları bipolar hastalık riskine sokmaz. Zira ağustos doğumlular arasında bipolar görülme sıklığı diğer aylara göre düşüktür. Tıpkı temmuz doğumlu kadınlar gibi ağustos doğumlu kadınlar da ergenliğe geç girebilir.

9. Eylül​

9-8.jpeg


Sonbaharda doğan insanlar, genellikle düşük depresyon seviyelerine sahiptir. Ek olarak doğduğunuz ay eylül ise, diğer aylarda doğanlara göre daha atletiksiniz demektir.
Eylül doğumluların astım hastalığına yakalanma riski yüksektir. Ancak kardiyovasküler sağlık açısından da şanslıdırlar.

10. Ekim​

10-7.jpeg


Tıpkı eylül ayında doğanlar gibi ekim ayında doğanlar da sporda başarılıdır. Sonbaharda doğan pek çok insan ortalamadan daha uzunken ekim ayında doğanlar daha da uzun olabilir!
Ekim ayında doğanlar, genel hastalıklara karşı daha savunmasızdır. Bununla birlikte kardiyovasküler hastalıklar konuşunda düşük risk grubundadırlar.

11. Kasım​

11-5.jpeg


Kasım ayı da dahil olmak üzere sonbaharda doğan insanlar, hiper odaklanma eğilimindedirler. Bu durum, düşük depresyon riskiyle birleştiğinde hayatlarındaki hedeflere daha kolay ulaşmalarını sağlayabilir. Ancak kötümser olma eğiliminde olduklarını da unutmamak gerekir.
Kasım ayında doğanlar, diğer aylarda doğanlara kıyasla solunum hastalıkları açısından yüksek risk taşırlar. Ek olarak DEHB, kasım doğumlular arasında oldukça yaygındır.

12. Aralık​

12-5.jpeg


Eğer doğduğunuz ay aralık ise, hatta doğum gününüz 24 ya da 25 Aralık’sa dünyadaki en nadir insanlardan biri olabilirsiniz! Aralık doğumlular, kolay kolay sinirlenmezler ve yaz doğumlu insanlara göre daha istikrarlıdır.
Aralık ayında doğanlar, üreme sağlığı konusunda şanssızdırlar. Ancak genel sağlıkları iyi olma eğilimindedir. Ek olarak bir araştırmaya göre, 105 yıl ya da daha fazla yaşama şansları yüksektir!

Alıntı
 

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P
Bir araştırmaya göre temmuz ayında doğanlar, duygusal yaşamını düzenleme ve saldırganlıklarını kontrol etme yeteneğine sahiptirler. Ek olarak birçoğunun sanatsal bir yanı vardır ve solak olma ihtimalleri yüksektir.
Sağlık söz konusu olduğunda üreme hastalıklarına yakalanma ihtimalleri düşüktür. Ek olarak temmuz ayında doğan kadınlar ergenliğe biraz daha geç girebilirler.
Aksine çok duygusalim, hic kontrol edemiyorum duygusalligimi ☹
 
Top