Drone Dji Phantom 4

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Hemen belirtelim. Dji bu modeli artık üretmeyeceğini duyurdu. Yine de fazlasıyla rağbet gören bir drone...

Phantom 4 ile normalde insanlar tarafından çekim yapılması zor açılardan fotoğraf ve video çekimi yapabilirsiniz, üstelik DJI Phantom 4 bunu sizin yardımınız olmadan da yapabiliyor.


Phantom 4’te nesne izleme özelliği var, böylelikle herhangi bir hedef ek sürüş yardımına ihtiyaç duyulmadan sürekli takip edilebiliyor. Aynı zamanda çarpmaları önlemeyi sağlayan otonom sistem de bu hava aracında mevcut.

Phantom-4.jpg


Aslında Phantom 4 havada daha az uzaktan kumanda yardımıyla ve daha fazla otomatik pilotta kalacak şekilde süzülüyor. GPS, sonar ve optik sensörlerin yardımıyla etrafındaki nesneleri algılıyor, böylelikle bir duvar, yüksek bina ve benzeri nesnelerin yakınındayken bile hedefe kitlenecek şekilde uçuş yapabiliyor.

Tasarım
DJI Phantom 4; magnezyum alaşım bir materyal kullanıyor ve bu sayede daha fazla sağlamlık ve daha fazla hafiflik vade ediyor. Phantom 3′ e göre tasarımında çok değişiklik olmamasına rağmen, Phantom 4’te daha yuvarlak hatlar ve daha pürüzsüz bir yüzey elde edilmiş.

Kamera
DJI Phantom 4; kullanıcılara 12 megapiksellik 1.2,3″ 4K video kayıt yapabilen bir kamera sunuyor. Tabi ki dilerseniz farklı kameralar ile kullanabiliyorsunuz. Sadece video çekimi için değili, fotoğraf çekimi için de neredeyse 4K görüntü kalitesi sunuyor.

Kendi kendine ince ayarlama ve izlemenin yanı sıra, DJI Phantom 4’ün kameraları da güncellendi. Önde iki, altta iki kamera barındıran ve buna ek olarak bir de ana 4K kamera olmak üzere toplam beş tane kamera video kaydı için hazır bekliyor. Bu kameralar tarafından çekilen görüntüler bilgisayar görüntüleme yazılımı yardımıyla işleniyor ve etraftaki nesnelerin üç boyutlu modellemesi yapılıyor. Böylelikle drone kendi başına akıllı şekilde uçabiliyor. Bu arada sekiz elementli lense sahip olan ana kamera saniyede 120 kare hızında 1080p Full HD ağır çekim video kaydı da yapabiliyor.

Ayrıca bu drone 28 dakika boyunca sürekli uçuş süresine ve yaklaşık 5 kilometreye varan maksimum kontrol menziline de sahip.


Phantom 3 Modellerine göre yeni eklenen özellikler

Obstacle Sensing System (Engel algılama sistemi)
sayesinde Phantom 4, önüne çıkan engelleri tespit ediyor ve otomatik olarak yön değiştirip veya yükselerek/alçalarak objelerden kaçıyor.

Visual Tracking (Görsel takip) sayesinde belirleyeceğiniz objeyi otomatik olarak takip ediyor. Üstelik belirleyeceğiniz obje her hangi bir sinyal yayıcı giyiyor olmasına gerek yok.
Sport Mode (Spor modu) sayesinde daha fazla hız ve daha fazla akrobatik hareketler yapmanız mümkün.

DJI Phantom 4 kutuDJI Phantom 4’te; DJI Phantom 3’e göre daha fazla uçuş süresi ve daha fazla kullanım mesafesi vaad ediliyor. Uçuş süresi 28 dakika olarak belirlenmiş ve 5350 mAh Lipo 4S batarya kullanılmış. Geliştirilen sinyal modülleri sayesinde 5 kilometre’ye kadar güvenli uçuş alanı sağlayabiliyor.

Yine yeni eklenen takılıp çıkarılabilen pervanelerde inovatif bir tasarım kullanılmış. Her hangi bir vidaya gerek duymadan pervaneleri çıkarıp takılabiliyor.


Dji firmasının Phantom 4 tanıtım filmi
 
Top