Drone Dji Phantom 3 Advanced ve Pro

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bu iki model arasındaki tek fark kamera kalitesinde görünüyor.

  • Dji Phantom 3 Advanced 2.7 K,
  • Dji Phantom 3 Pro: 4 K çekimler yapabiliyor.

Bu iki modelin bu fark dışında ağırlıkları da dahil olmak üzere tüm özellikleri aynı. Gelelim genel özelliklerine...

Dji Phantom Advanced - Gümüş şeritli
phantom-advanced.jpg


Dji Phantom Pro - Gold şeritli
Phantom3-Advanced.jpg


Phantom 3 sizi kuşlar kadar özgür hale getiriyor. Dahili 4K (3840 x 2160 pro versiyon) kamerası ve geliştirilmiş Lightbridge teknolojisi sayesinde sınırlarınızı her anlamda zorlayabilirsiniz. LightBridge teknolojisi sayesinde 1.2 mil yani tam 2 kilometre mesafeden tam kontrol imkanınız varken 4K dahili kamera ile Full HD Sınırlarını aşıyor ve tam iki kat performans alabiliyorsunuz.Gelişmiş kontrol özellikleri ile yenilenen DJI Phantom 3, özellikleri ve sunduklarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Gelişmiş kamera özellikleri ve üstüne eklenen 3-Axis Gimbal sayesinde daha yaratıcı çekimler yapmamanız imkansız.

Video çekimlerinde aktif hareket sağlayan 3-yönlü gimbal ile müthiş görüntüler yakalayabilirsiniz. Daha stabil hale gelen Phantom 3, Gimbal ile birlikte titreşimleri hissetmemenizi sağlarken hareket unsurunu videolarınıza eklemeyi kolaylaştırmış. Advanced modelinde Phantom 3 Full HD video performansı sergilerken Professional modelinde bu değer 4K ile desteklenmiş. İki model arasındaki tek fark ise bu aslında.

Gelişmiş Kamera Özellikleri
Daha önceki modellerde düşük kamera özellikleri yer alırken Phantom 3, bu sistemin en üst seviyeye çıkmasını sağlamış. Phantom 3 Professional 4K video kaydı ile daha detaylı video çekimi ve 12MP fotoğraf çözünürlüğü sunabiliyor. 4K video çekimini 30fps ile yaparken bu değer Full HD 1080p’de 60fps’e kadar çıkıyor. Phantom 3’ün bir de Advanced modeli gelecek. Full HD video performansı ve yine 12mp çözünürlüğündeki fotoğrafları ile yine kaliteli görüntüleri sunabiliyor. Lens ve dış yapı olarak neredeyse fark yok.

Canlı Önizleme
Tam olarak 2 kilometre ötesinden kontrol edilebilen ve bunu yaparken de HD boyutundaki görüntü aktarımıyla “Özgürlük parmaklarınızın ucunda!” Canlı görüntü aktarımını mobil cihazınızla görebiliyor ve Phantom 3 dronunuzu yönlendirebiliyorsunuz. Mükemmel bir deneyimi DJI Lightbridge ile gökyüzünde hissedin.

DJI Phantom 3 ile Profesyonel Lens
DJI sadece mekanik yapıda geliştirmeler yapmamış. 3 yönlü gimbal, 4K video gibi özelliklerin yanı sıra f/2.8 diyafram açıklığına ve 94° görüş açısına sahip lensiyle daha profesyonel çekimleri gerçekleştirebilir ve görüntü kalitesinden ödün vermemiş olursunuz.

DJI Phantom 3 ile Hangi Çekimleri Yapabilirim?
DJI ilk başlarda havadan görüntüleme yapma amacıyla ortaya çıktı yalnız kimisi eğlence kimisi de iş amaçlıydı. Şimdilerde genellikle iş amacı ve profesyonellerin tercihi olmaya başladı. Özellikle Full HD görüntü sunmaya başladığı zaman, Düğün fotoğrafçılarından otel fotoğrafçılarına, birçok sektörde kullanılmaya başlanmıştı. Şimdilerde daha da profesyonelleşen, ve 4K kamera gibi özellikleri ile kimi filmlerin backstage – kamera arkalarında bile kullanılmaya başlandı.

DJI Phantom’u Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Aldığınız ürünün basit ve ergonomik bir ürün olduğunu söyledik. Evet doğru yalnız önce bir araştırma yapmak gerekli. Önceki modellerden daha basit kontrollere sahip modeli 2km öteden kontrol edebilmeniz ve mobil cihazla uyum içinde kullanabilmeniz mükemmel özellikleri. Bu sorunun en basit cevabı ise kullanma kılavuzu.

DJI Kamerası Kaliteli Midir?
DJI Phantom 3 Bütünleşik olarak gelen Full HD ( Advanced modeli) ve 4K (Professional modeli) ile gelen ve özellikleri ile detay kalitesi mükemmel olan kameralar ile donatılmıştır. Lens özelliği olarak 94° görüş açısına ve 2.8 gibi açık bir diyafram değerine sahip olarak gelir. Yapacağınız 4K video, ya da Full HD videonun dışında 12mp çözünürlüğe sahip fotoğraf kalitesiyle de mükemmel özellik sunuyor.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Drone pilotluğu ve cihaz kaydı başvurusu SHGM de çok fazla zaman alıyormuş. Pilotluk başvurum 1 günde Dji Phantom 3 Advanced drone kaydı ise 3 gün içinde onaylandı. :D
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
İkinci el kayıtsız drone almış olanlar veya mevcut dronelerini zamanında SHGM sistemine kayıt ettirmemiş olanlar yeni kayıt yapmak için sisteme giriş yaptıktan sonra İHA Üretim – İthalat Kaydı bölümünden yeni üretim yapmış gibi kayıt yaptırabilirler.

Bu bölümde bir adet vesikalık resim (kendiniz çekebilirsiniz) ve mevcut dronenin ön, yan, üst ve alt bölümden çektiğiniz 4 adet fotoğrafı yükleyip, üretim yerini Çin seçerek drone kayıp başvurusu yaparsanız büyük ihtimalle onaylanacaktır.

Not: Drone kaydı için drone üzerindeki seri numarasını girmeniz gerekir. Örneğin Phantomlarda seri numarası şurada...

Aşağıdaki resimde görüldüğü alanda bulunan Phantom 3 dronelerde 2 satır halindeki seri numarasını boşluk bırakmadan ilgili alana girmelisiniz. Sistem büyük ihtimalle kayıtsız drone cihazını onaylayacaktır.

P3serino-2.jpg
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Dji Phantom 3 Advanced ve Pro versiyonlarında "Beni takip et" özelliğini açmak... (Phantom 3'ün diğer versiyonlarında bu özellik var mı bilmiyorum)


* Öncelikle DJI GO uygulamasının sağ köşe tarafındaki üç noktalı simgeyi tıklayarak "General Settings"e girin.

* Açılan pencereden sol taraftaki quad copter simgesine
quad-icon.png
tıklayın ve "Multiple Flight Modes" butonunu aktif hale getirin (yeşil renge dönüştüğünde aktif hale gelir).

* Phantom 3’ü en az 10 metre yüksekliğe uçurarak çıkarınız.

* Uzaktan kumanda üzerinde bulunan kademeli düğmeyi "F" pozisyonuna getirin. Otomatik olarak ekranınızda “Intelligent Navigation” penceresi açılacak.

* Açılan ekrandaki "Follow Me" sekmesini tıklayın. Tıkladıktan sonra "Home Point" ve "My Position" şeklinde iki seçenek göreceksiniz. My Position’u kullanmanız tavsiye olunur. Home Point’i kullanacak olduğunuzda, araç kaybolduğunda, bağlantı koptuğunda ilk kalkış noktasına döner. My Position seçeneğinde ise son bulunduğunuz nokta hedef alınır.

* Home Point veya My Position arasında bir seçim yaptıktan sonra "Apply" butonunu tıklayın. Artık Follow Me özelliği aktif. Uzaktan kumanda nereye götürülürse Phantom 3 de beraberinde takip edecektir.

* Eğer 200 metreden daha uzun bir mesafe olursa, Phantom 3 sabit uçuş pozisyonunda beklemeye geçecektir. Yönetimi elinize almak için “P” moduna getirin ve kontrolü elinize alın.
 
Top