Diyafram ve Diyafram Nefesi Nedir? Diyafram Nefesinin Önemi!

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Diyafram ve Diyafram Nefesi

Karın ve göğüs boşluklarını ayıran kas tabakasına diyafram denir.
Bu tabakada biriken nefesin ritmik bir şekilde dışarı çıkması olayı da diyafram nefesi diye adlandırılır.

Diyafram nefesi çalışmaları bilinçlice ve dikkat edilerek yapılmalıdır. Çünkü nefes alıp verirken kalbimizin etkileniş oranını gözönünde tutarsak diyafram nefesinde kalp daha fazla etki altına girer bu sebeble nefes çalışmalarında kalbe fazla yüklenmeden dengeli ve makul sürelerde çalışmak gerekir
Nefes egzersizleri başlangıçta baş dönmesi ve yorgunluk yapabilir. Bunda çekinilecek bir şey yoktur. Fazla oksijen almak, insanda sersemlik yapar. Nefes alma- verme süreci sona erdiği zaman, çok kısa bir an bütün kasları gevşeterek , daha verimli yeni bir nefese hazırlanılmalıdır.

Şarkı söylerken, gereğinden fazla hava vermek, sesin hışırtılı ve havalı çıkmasına neden olur. Her ses içiıı, gerektiği kadar hava harcanmalıdır. Fazla hava kullanmak yüzünden, ses tellerinin kasılmaları ile ses tizleşmeleri ve ses kısılmaları meydana gelir. Bunun için başlangıçta, doğru nefes alma, ölçülü verme ve zamanında gevşemeleri iyi öğrenmek için yaptığı çalışmalar bir şarkıcıyı amacına daha çabuk ulaştırır. Şarkı söylerken, müzik cümlelerinin durumuna göre denetimle veya kaçamak nefes alınır.

A) DENETİMLİ NEFES: Yavaş, uzun, geniş ve yeterince alınmalıdır. Gereğinden fazla nefes almak ses tellerini sıkıştırır. Denetimli nefes hem ağız hem de burundan alınabilir.

B) KAÇAMAK NEFES: Çabuk, kısa, geniş ve yeterince alınmalıdır. Kaçamak nefes sadece ağızdan alınır. Bu nefes. gülme, korkma gibi durumlarda karın duvarının kasılması ile oluşur.


Diyafram Nefesinin Önemi!

1. Nefesi uzun süre kullanabilmek için
2. Vücut rahatliği için
3. Ses üreten bölgelerin sağliği için diyafram nefesi gereklidir.
 
Top