Dışarıyı içeri taşımak için fikirler

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Açık hava insanlar için doğal bir çekicilik taşır. Gökyüzü, toprak, su ve diğer elementler tazelenmemizi ve sakinleşmemizi sağlar.

Peki bu öğeleri evimizin içine de sokabilir miyiz? Bu çabanın en genel yansıması çiçeklerdir. Ve aslında çok da iyi bir fikirdir ama başkalarına da ihtiyacınız var ise…

Doğal iplik, doku ve motifler…
Saz, bambu, kenevir ve jüt tamamen doğadan esinlenmiş materyallerdir. Daha hoş bir dinlence için eşyalarınızda bu materyalleri tercih edebilirsiniz. Dekorasyon içinse sepetler, kilimler ve hatta abajurlar dışarıyı yaşam alanınıza misafir edecektir.

Açık havadan ilham alan renkler kullanın.
Yeşil bize toprağı anımsatır, çimleri ve çiçekleri. Mavi ve tonları su ve gökyüzü gibi insanı tazeler. Sarı, tazeliğin ve canlılığı uyandırır; güneş gibi, kır çiçekleri gibi. Beyazlar, ten ve bej gibi doğal tonlar ise evinizin doğal ve temiz görünmesini sağlar. Bu renkleri duvarlarınızda, çerçevelerinizde, nevresimlerinizde kullanın.

Zemin kaplamasında doğal döşeme tercih edin.
Ahşap, mantar, bambu hep sıcaklık ve doğallık hissi veren zemin materyalleridir. Evinizde bunlardan birisini tercih ettiğinizde vücudunuz organik unsurlar ile temas edecek, insan yapımı soğuk materyaller yerine.

Hali hazırda doğada bulunan öğeleri iç dekorasyonunuzda kullanın. Taşlar, deniz kabukları, sahil kumuyla dolu kavanozlar, ahşap ve saman, açık havayı evinize taşımak için işbirliği yapabileceğiniz öğelerden birkaçı. Eğer elinizde gerçekleri yok ise en azından fotoğraf ya da resimlerini edinip kullanabilirsiniz.

Açıkhava imaları ile duyularınızı kışkırtın.
Ormansı tütsüler ve çiçekli parfümler her zaman zevk verir. Yağmur, rüzgar ve deniz sesi lüks spa'larda daima vücudu rahatlatmak ve doğa ile bir ahenk yakalamak için kullanılır. Aynı duyguyu evinize yayabilirsiniz.

Doğal ışığı içeri alın.
Doğal ışık tamamen masrafsız ve insan psikolojisine olumlu etkisi olan bir unsur. Gün ışığının evinize mümkün oldukça çok girmesini sağlayın.

Camlarınızı açın ve temiz havanın eve dolmasına müsaade edin.
İnsan doğası gereği yaşadığını hissetmek ve huzur için taze havaya ihtiyaç duyar. Klimaları kapatıp, camları açın!

Dekorasyonunuzda meyveler ve sebzeler kullanın.
Son dekorasyon trendi, yiyecekler. Limon ve naneyi görsel ve aromatik bir açık hava ilhamı için tercih edebilirsiniz.

Eviniz için çevre dostu materyaller tercih edin.
Nevresimler, havlular, temizleme ürünleri ve hatta boyayı çevre dostu olanlar arasından tercih edin. Günlük rutininizde de bu ürünleri tercih ettikçe kendinizi doğaya daha yakın hissedeceksiniz.
 

BeReNN

Alyam?
Özel üye
2FOSN.jpg


AojJ2.jpg


P9V05.jpg
 
Top