• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Diş çürükleri ve ağız kokusu

Papatya

V.I.P
V.I.P

Günlük hayatı olumsuz etkileyen ve bazen insanların depresyona girmelerine dahi neden olan ağız kokusunun pek çok nedeni olmakla beraber diş çürükleri bu nedenler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Hem sosyal hayatınızı hem de iş hayatınızı adeta kabusa çevirebilecek kadar büyük bir olumsuzluğa neden olan ağız kokusu genelde özenle yapılmayan ağız bakımının bir sonucudur.

Tıp dilinde “Halitozis” ismi ile anılan ağız kokusu aslında ciddiye alınması gereken bir sağlık sorunudur.

Çünkü ağız kokusu genelde altta yatan bir hastalığın öncü belirtisi olarak ortaya çıkar.
Diş çürükleri, bademcik iltihabı, menopoz, şeker hastalığı ya da mide rahatsızlıkları bunların arasında akla ilk gelenlerden bazılarıdır.

Bu nedenle kesinlikle ağız kokusu mentol ile giderilmeye çalışılmamalı ve öncelik bu kokunun nedeninin bulunmasına verilmelidir. Zaten altta yatan neden giderildiği anda ağız kokusu da kendiliğinden geçecektir.

Ağız kokusunun önemli nedenlerinden biri de diş çürükleridir. Ağız içerisinde tek bir çürük dişin bile olması bile şiddetli ağız kokusunun yaşanmasına neden olabilir. Bu nedenle diş çürüklerinin mutlaka erken evrede tedavi edilmesi gerekir.
Ağızda biriken bakteriler dişin çürümesine neden olurken aynı zamanda kötü bir koku yayılmasına da sebebiyet vermektedir. Diş hekiminiz yapacağı muayene ile diş çürüğünün derecesini belirleyecek ve ön muayenenin ardından tedavi programını belirleyecektir. Bu program dahilinde dolgu, kanal tedavisi yada diş çekimi için verilen karar uygulanacaktır.

İlk etapta çürük dişin kurtarılması amacı ile tedavi yöntemleri denenmelidir.
Günümüzde artık pek çok diş hekimi önceliğini dişin kendisini kurtarmaya vermekte olup kanal tedavisi uygulanmasına rağmen ağrı yapmaya devam eden dişin çekimine zorunlu kalınması durumunda diş çekimine yönelmektedir.
Buradaki amaç ağız içerisinde mümkün olduğunca gerçek dişin tutulmasının sağlanmasıdır. Ancak uygulanan tedavi yöntemlerine rağmen diş sorunları devam ederse diş çekimi zorunlu olarak gerçekleştirilmektedir. Çekilen dişin yerine ise günümüzde implant dişler gibi uzun yıllar boyunca adeta kendi dişinizi kullanıyor gibi sağlıklı bir şekilde kullanabileceğiniz yapay diş seçenekleri uygulanacaktır.
Bu seçenekler arasında karar verirken diş hekiminiz size hem sağlığınız hem de ekonomik açıdan en doğru kararı vermeniz konusunda yardımcı olacaktır.

Alıntıdır.

 
Top