• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Gülümsemelerinizde sizlerde bembeyaz parlak dişler istersiniz. Gülümserken dişlerinizi saklamak yerine rahatça gülüp kahkahalar atmak hiçte zor değil. Evinizde kolayca uygulayabileceğiniz pratik yöntemleri size sunuyoruz. Bu konu altından Doğal Diş Beyazlatma Yöntemlerine ve Diş Beyazlatma için uygulanan diğer yöntemlere ulaşabilirsiniz..

Doğal Diş Beyazlatıcı Maddeler
Karbonat: Diş beyazlatma konusunda bilinen en popüler maddedir. Dişleri beyazlatmanın yanı sıra ağızda bulunan bakterileri yok eder. Dişler üzerinde oluşan tabakaları temizlemekte oldukça faydalıdır.

Sofra Tuzu: Diş beyazlatma konusunda karbonat kadar etkili olmasada sofralarımızda kullandığımız tuzda diş beyazlatmada oldukça etkilidir. Ağız içerisinde bulunan bazı mikroorganizmaları yok eder. Antibakteriyel özellik taşımasına rağmen yinede tüm bakterileri ortadan kaldıramaz.

Diş Beyazlatma
Diş beyazlatma dişlerin üzerinde oluşan renklenmenin ve diş üzerindeki tabakaların yok edilmesidir. Dişlerdeki sararmanın olası nedenleri sigara,kahve,çay ve kola gibi leke oluşumuna yol açan maddelerin dişe temasıdır. Diş beyazlatma işlemi doktor kontrolünde ve doktor tavsiyelerine uygun olarak yapıldığında diş ve diş etlerine hiç bir zarar vermemekle beraber bunun yanın sıra diş ve diş etlerini güçlendirir ve sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmamızı sağlar. Diş beyazlatma için iki etkili Diş Beyazlatma Yöntemi vardır:

1-Ev Beyazlatması
Ev beyazlatması yönteminde diş doktoru ağızdan ölçü alır ve bu ölçüye uygun olarak bir kalıp hazırlar. Hasta hazırlanan bu kalıbın içine beyazlatma ilacını yerleştirerek kalıbı dişlerinin üzerine doğru ve uygun bir şekilde takar. Genelde uyku zamanlarında takılması önerilen bu kalıbın 6-8 arası ağızda kalması gerekmektedir. Dişlerin kendi renklerine göre işlem 1-4 hafta arası sürmektedir.

2-Ofis Beyazlatması
Ofis beyazlatması yöntemi diş hekiminin kliniğinde gerçekleşir. İlaç hastanın dişlerine sürülerek ışık yöntemi ile dişler beyazlatılır. Bu işlemde dişlerin kendi rengine göre zaman bakımından farklılık gösterir.

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri
Bir tatlı kaşığı miktarında karbonat ile aynı miktarda sofra tuzunu karıştırın. Bu karışım içerisine bir kaç damla sirke damlatarak oluşturduğunuz karışımı diş fırçasının üzerine sürerek dişlerinizi fırçalayın.

Tuzlu su içerisine bir adet zeytin koyarak bir süre bekletin. Beklettiğiniz bu suyla gargara yapın. Bu işlem sayesinde diş kanamaları ortadan kalkıcak ve diş etleri güçlenecektir.

Diş beyazlatmak için kesinlikle limon suyu tavsiye edilmez. Limon suyu diş ve diş etlerine oldukça zarar veren bir maddedir.

Kaynak :genelsaglik.gen.tr
 
Top