Diriliş Ertuğrul

cemree

=)=)
V.I.P
Diriliş "Ertuğrul"

“O; Güneşi bayrak, göğü çadır eyleyip kısraklarını uçsuz bucaksız ovalara sürdü. Yağız yeri titretip, mavi göğü deldi. Pusatlarını yar eyleyip, ordularını gür kıldı. Daha çok denize, daha çok toprağa ilahi muştuyu taşıdı. Dünyanın iki hükümdara dar geldiğine inandı. Ve dünyayı bir hükümdara yar kıldı. Süleyman Şah oğlu Ertuğrul ümitlerin tükendiği bir çağda dirilişin adı oldu. ”Diriliş “Ertuğrul” , dünyanın kaderini belirleyen adamın hikayesi.

M6TA7u6.jpg


Diriliş “Ertuğrul” Genel Hikayesi: 13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı. Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu. Bu muhteşem devletin sırrı da kahramanımız Ertuğrul’un hikayesinde gizliydi. Ertuğrul’un, İbn-i Arabi’den aldığı bu sır, onu adım adım hayallerine taşıdı. Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna şahitlik edeceğiz. Diriliş “Ertuğrul” aynı zamanda bugünün hikayesi…

13. yüzyılda İslam dünyası bugün ki gibi büyük sorunlar yaşıyordu. Bir lider ve bir kahraman bekliyordu. Diriliş “Ertuğrul” dizisi inşa sürecindeki yeni Türkiye için tarihin yol rehberliğinde bugüne çok şey söyleyecektir.

- Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler;
- Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm;
- Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik;
- Bu destanda büyüleyici bir aşk var.

”Moğolların baskılarıyla bunalan Kayılar, yurt bulamadıkları için Selçuklulara ait yayladan göç edememişlerdir.

Kış ve kıtlık obayı esir almıştır. Süleyman Şah’ın büyük oğlu Gündoğdu, toyda Halep’e gitmeyi önerir. Bu teklif kabul görür. Halep emiri El Aziz’in Kayılara Antakya’da bir yurt vermesiyle Kayılar yeni göçün hazırlıklarına başlar. Alpleri ile ava giden Ertuğrul, Selçuklu hanedanı üyesi olan Müslüman bir aileyi Haçlıların elinden kurtarıp obaya getirir. Kayılar, bu ailenin Hanedan üyesi olduklarından habersizdir. Kurtardığı ailenin kızı Halime, Ertuğrul’un kalbine bambaşka bir ateş düşürürken obanın bu yeni misafirleri ateşten bir çember içinde hayat mücadelesi veren Kayıları daha büyük bir tehdidin kucağına atacaktır.
 

cemree

=)=)
V.I.P
Diriliş "Ertuğrul" Oyuncular

6v4UpRk.jpg


Engin Altan Düzyatan – Ertuğrul
Kaan Taşaner – Gündoğdu
Hülya Darcan – Hayme Ana
Serdar Gökhan – Süleyman Şah
Esra Bilgiç – Halime
Didem Balçın – Selcan
Hande Subaşı – Aykız
Burcu Kıratlı – Gökçe
Hakan Vanlı – Kurdoğlu
Levent Öktem – Üstad-ı Azam
Serdar Deniz – Titus
Turgut Tunçalp – Afşin Bey
Mehmet Çevik – Deli Demir
Cengiz Coşkun – Turgut Alp
Cavit Çetin Güner – Doğan Bey
Nurettin Sönmez – Bamsı Beyrek
Osman Soykut – İbn-i Arabi
Fahri Öztezcan – İlyas Fakih
Gökhan Atalay – Şahabettin
Can Kahraman – Kara Toygar
Hamit Demir – Akçakoca
Mehmet Emin İnci – El Aziz
Sedat Savtak – Numan
Tolgay Sala – Hamza Alp
Özlem Aydın – Elenora
Arda Anarat – Dündar
Burak Temiz – Yiğit Alp
Gökhan Karacık – Derviş
Celal Al – Rahman
 

cemree

=)=)
V.I.P
Diriliş "Ertuğrul” Künye

g4iWMgB.jpg


Yapım: Tekden
Film Yapımcı: Mehmet Bozdağ
Proje Tasarım: Mehmet Bozdağ
Yönetmen: Metin Günay
Senaryo: Mehmet Bozdağ, Mustafa Burak Doğu, Alp Emre Oduncu
Senaryo Asistanları: Aslı Zeynep Peker Bozdağ
Genel Koordinatör: Hüseyin Nureddin Dal
Konsept Danışmanı: Mehmet Fahreddin Dal
Görüntü Yönetmeni: Veysel Tekşahin
TRT1 Proje Sorumlusu: Yahya Tayyip Aydeniz
Yapım Koordinatörü: Hamide Kecin Hurma
İdari Koordinatör: Nurcan Saltaş
Müzik: Alpay Göltekin – Zeynep Alasya
Sanat Yönetmeni: Özüdoğru Cici Kostüm
Tasarım: Serdar Başbuğ Başlık ve Takı Tasarım: Mücella Mert
Kurgu Yönetmeni: Akif Özkan
Cast Direktörleri: Canan Aydın Karabulut, Rabia Sultan Düzenli
Görsel Efektler: Genius Park
 

cemree

=)=)
V.I.P
Diriliş “Ertuğrul” Hazırlık Süreci

kPox1Bc.jpg


Diriliş "Ertuğrul" dizisinin hazırlık süreci Şubat 2014’te başladı. 5 ayda hikaye ve çizimler bitti. Moğolistanlı Gambat’a 3 ay boyunca çizimler yaptırıldı. Ekipler çalışmaya mayıs ayında başladı.

Diriliş Ertuğrul için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikasına 2 plato kuruldu.. Kayı Obası Riva’da yeniden canlandı. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağ ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kurulmuştur. Diriliş "Ertuğrul" set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer almaktadır.

Beykoz Kundura Fabrikasında 6000 m2’lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekan, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı. Yine Kundura Fabrikası’ndaki 5000 m2’lik açık alana Halep çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, Tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.
Diriliş "Ertuğrul" için 1000’e yakın kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan yapıldı. Kostümlerde ve börklerde kullanılan mücevherler takılar, sanatta kullanılan bakırlar, kılıçlar, kalkanlar ve tüm aksesuarlar Türkiye’nin her yerinden toplatıldı. Ahşap malzemeler tek tek elle yapıldı.

Diriliş "Ertuğrul" 60 kişilik dekor ve sanat ekibi 4 ay çalıştı ve hala çalışmaya devam etmekteler. Kostümler ve dekorlar için 4000 metrekare kumaş kullanıldı.

Diriliş "Ertuğrul" dizisinin oyuncuları, yan cast ve devamlılıklı figürasyon 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı. Dizideki koreografiler için Kazakistan’dan dünyaca ünlü Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad geldi. Nomad hem oyuncuları hem atları eğitti. Dövüş koreografilerini hazırladı. Dizide kullanılan atlar da satın alındı ve özel olarak eğitildi. Ayrıca ceylan, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de ekibin bir parçası oldu. 28 Eylül’de motor dendi. İlk bölümün çekimleri yaklaşık 1 ay sürdü.



yönetmen :
Metin Günay


yapımcı :
Tekden Film / Mehmet Bozdağ


tarih :
Her Çarşamba - 20.00
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
İzlediğim tek dizi. Aksiyon sahneleri yabancı filmlere taş çıkaracak türden. Şu an gayet iyi gidiyor. umarım Kurtlar Vadisi ve Muhteşem Yüzyıl dizilerinde olduğu gibi çaktırmadan siyasi mesajlar vermeye başlamazlar.
 

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
bir tek bölümünü izleyebildim..bir türlü vakit bulup devamını getiremiyorum..artık tekrarlarını verirler umuduyla..
 
Top