• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Dimmer

Suskun

V.I.P
V.I.P





Dikiş Makinesinin Motor Hız Kontrolü İçin Olan Devrede Ufak Tefek Değişikler Yaparak Örneğin (Triyak Ve Kondansatörler Gibi) 220V Elektrik Süpürgesi Motoru İçin Hız Ayar Devresi Yaptım. Devre Üzerindeki Triyak 40A Triyak Değerini Değiştirerek Daha Az Güç İsteyen Uygulamalarda Veya Lamba Parlaklık Ayarı İçin Kullanabilirsiniz. Not:Sadece Fırçalı Universal Tip AC Motorları Kontrol Edebilirsiniz.

bu tip dimmer devrelerinde pot doğrudan faz hattında olduğu için yalıtıma özen göstermek gerek. bunun için de ya plastik pot ayar düğmesi (pot kafası) kullanmalı veya kendisinin (dışının veya en azından ayar çubuğunun) plastik olduğu potlar alınmalı. ayrıca kısma işlemi dışında yükü tamamen kapatmak için (şebekeyle bağlantısını kesme) fişini çekme yerine bunu devreden yapabilmak adına, kullanılacak pot anahtarlı tip seçilmeli. yalnız, bu devredeki akım kapasitesi sıradan bir dimmere göre oldukça fazla olduğundan anahtar doğrudan faza seri olarak girilemez (ek bir röle bağlantısı gerekir).
 
Top