Devlet Üzerinden Ücretsiz Findeks Raporu Nasıl Sorgulanır? (TC İle Kredi Notu Sorgulama)

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Ücretsiz kredi notu sorgulama hizmeti yapmak isteyen kişiler için Findeks risk raporu hizmeti e devlet üzerinden verilmeye başlanıyor!

Dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından açıklanan Findeks Risk Raporu hizmeti bugün itibari ile başlıyor.
Ancak ücretsiz risk raporu ekranı saat 09:10 itibari ile henüz açılmış durumda değil. Biz emlak365.com olarak sizler için yine de bu sorgulama hizmetini nasıl yapacağınızı adım adım anlatıyoruz...
TBB konu hakkında yapmış olduğu açıklama ile sorgulama ekranının saat 18:30 itibari ile açılacağını duyurdu.
Ücretsiz Findeks Risk Raporu E Devlet Üzerinden Nasıl Alınacak?
İlk olarak kimlik numarası ve e devlet şifresi bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapın.
image_2520.png

Yukarıda yer alan ekranda e devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi tarafından sizden istenen kimlik numarası ve e devlet şifresi bilgilerini girip sisteme giriş yap butonunu tıklayın. Doğru bilgileri girmeniz durumunda aşağıda yer alan ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekranda yer alan arama bölümüne "risk raporu" yazın ve arama işlemini gerçekleştirin.
image_2521.png



Şu anda hizmet aktif olmadığı için bir sonuç çıkmıyor ancak sorgulama ekranı açıldığı anda ücretsiz findeks risk raporu ekranı karşınıza gelecektir. Şu anda Türkiye Bankalar Birliği yazarak gerçekleştirdiğiniz aramalarda sadece Bireysel Müşteri Hakem Heyeti sorgulamasının aktif olduğu görülüyor.

image_2522.png

E Devlet Kredi Notu Nereden Öğrenilir?
Ekranın açılması ile beraber ücretsiz kredi notu öğrenme hizmetini sizlere resimleri ile aktardığımız şekilde yapabilirsiniz. E devlet üzerinden kredi notu öğrenme işlemini ücretsiz olarak her ay bir kere yapma hakkınız olacak. Konu hakkında dün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay "
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu, e-Devlet üzerinden yarından itibaren ücretsiz olarak sunulmaya başlanacak. Daha önce ücret ödeyerek alınan bu hizmet, kişi başı ayda bir defa olmak üzere ücretsiz sunulacak.
Vatandaşımız, bu hizmet ile evinde, internet üzerinden ücret ödemeden banka ve finansal kuruluşlardan kullandığı bireysel ve ticari nitelikli tüm kredi ve kredi kartı limitlerini, vadelerine göre borç bilgilerini ve ödenmemiş olan faiz, komisyon bilgilerini görebilecek.
Raporda, borç bilgileri banka ve finansal kuruluş bazında yer alacak. Vatandaş, tüm borçlarını ve varsa ödenmemiş olan faiz, komisyonlarını topladığında toplam borç tutarına ulaşabilecek. Ayrıca, son 10 yılda banka ve finansal kuruluşlar tarafından yasal takibe intikal ettirilmiş açık ve kapalı durumdaki borçlarını görebilecek" diyerek söz konusu hizmetin bugün devreye gireceğini duyurmuştu.
 
Top