• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Galatasaray Dev maç öncesi önemli rakamlar

JosTeR

KAF SİN KAF !
Özel üye
Süper Lig'de bu sezon oynanan maçlar göz önüne alındığında, Galatasaray iç sahada lig 4.sü iken Fenerbahçe deplasmanda en başarılı 2. takım.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında derbide Fenerbahçe'yi ağırlayacak Galatasaray, bu sezon iç sahadaki 12 maçta 25 puan aldı, 11 puan kaybetti.

Sezon başından beri istediği performansı gösteremeyen ve şampiyonluk iddiasından uzaklaşan Galatasaray, sahasındaki 12 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

Sahasındaki ilk maçta Osmanlıspor'a 2-1 yenilen sarı-kırmızılılar, ikinci karşılaşmasında da Mersin İdman Yurdu ile 1-1 berabere kaldı ve ilk iki maçta 4 puan yitirdi. Galatasaray bu iki maçın ardından ilk yarıda taraftarının önünde çıktığı 6 mücadelede 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak daha iyi performans gösterdi.

Sezonun ikinci yarısında sahasındaki ilk maçta Medicana Sivasspor'u 3-1 yenen sarı-kırmızılı ekip, TorkuKonyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Trabzonspor'u 2-1 yenerek evindeki 7. galibiyetini elde eden Galatasaray, son olarak Medipol Başakşehir ile 3-3 berabere kaldı.

İç saha puan cetvelinde 4. sırada

Ligde sahasındaki son 3 maçta 4 puan yitiren Galatasaray, iç saha puan sıralamasında Fenerbahçe (35), Beşiktaş(31) ve Torku Konyaspor'un (27) ardından 4. sırada yer alıyor.

Bu sezon toplam 50 gol atan Galatasaray, bu gollerin 29'unu iç sahada rakip filelere gönderdi. Sarı-kırmızılı ekip, evindeki 12 maçın sadece birinde gol atamadı.

Galatasaray, kalesinde gördüğü 36 golün 15'ini ise Türk Telekom Arena'da yedi. Sarı-kırmızılılar bu sezon taraftarlarının önünde sadece 3 maçta gole engel olabildi.

Fenerbahçe, deplasmanda ikinci sırada

Teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ise dış saha puan cetvelinde Beşiktaş'ın (29 puan) ardından 24 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Deplasmanda 12 lig mücadelesine çıkan sarı-lacivertli ekip rakiplerini 7 kez mağlup ederken, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Fenerbahçe, dış sahada Kasımpaşa (1-0), Kayserispor (1-0), Osmanlıspor (1-0), Mersin İdman Yurdu (3-1), Gençlerbirliği (1-0), Eskişehirspor (3-0) ve Akhisar Belediyespor'u (3-0) yendi. Çaykur Rizespor (1-1),Gaziantepspor (2-2) ve Bursaspor (0-0) maçlarından beraberlikle ayrılan sarı-lacivertliler, Beşiktaş'a 3-2 veAntalyaspor'a da 4-2 mağlup oldu.

Dış sahadaki 4 maçını 1-0'lık skorlarla kazanan Fenerbahçe, son 3 deplasman maçında birer galibiyet, yenilgi ve beraberlik yaşadı.

Sarı-lacivertliler rakiplerinin sahasında 12 maçta 20 gol atarken, sadece Bursaspor karşısında gol sevinci yaşayamadı. Dış sahalarda kalesinde 11 gol gören sarı-lacivertliler, deplasman maçlarının 7'sinde kalesini kapattı.

Kaynak:Eurosport
 
Top