• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Dev Ekranlı Telefon: Honor X20 Max

Honor, yeni bir akıllı telefon sızıntısıyla gündemde. Buna göre Honor X20 Max modeli dev ekranı ve bataryası ile yeni bir phablet çağına ilk adım olabilir.

honor-x20-max.jpeg

Honor’un phablet telefon çağına selam gönderdiği yeni telefonu X20 Max Weibo üzerinde sızdı. Huawei’nin sattığı ve kısa sürede kendi ayakları üzerinde duran firma, Magic serisi sonrası Note’un tahtına da göz dikti. Yapılan sızıntıya göre bu dev ekranlı telefon batarya boyutu ile de pazarın en iddialı modellerinden biri olacak.

Honor X20 Max sızdı: İşte dev ekranı ve bataryası​

Huawei’nin alt markası olarak orta düzey seviyenin önemli markalarından olan Honor, orta segment için phablet çağını yeniden başlatma peşinde. Weibo üzerinde Fans hesabının sızdırdığı bilgilere göre X20 Max, 7,2 inç gibi tablet boyutunda bir ekranla karşımıza çıkacak. Eğer paylaşılan bilgi doğruysa bu şimdiye kadar üretilen en büyük ekranlı akıllı telefonlardan biri olacak.

Bu sızıntıya göre Honor X20 Max, bataryası ile de iddialı. Buna göre telefon 6.000 mAh gibi büyük bir batarya ile gelecek. Bu anlamda X20 Max büyük ekranı ve dev bataryası ile oldukça ağır bir telefon olabilir. Ortaya çıkan bilgiler arasında telefonun MediaTek Dimensity 1100 işlemci ile geleceği de ortaya çıktı.

Dimensity 1100, 6 nm fabrikasyon süreci ile üretildi ve sekiz çekirdekli. İşlemci dört adet 2,6 GHz hızına performanslı ARM Cortex-A78 çekirdeğine sahip. MediaTek diğer dört çekirdekte de Cortex A-78 kullandı ve bu çekirdekler 2 GHz işlem gücüne sahip.

Honor X20 Max modelinde yer alan 7,2 inç büyüklüğünde ekranın RGBW özelliğinde olduğu da ortaya çıktı. Marka geçen sene tanıttığı X10 Max modelinde de bu ekranı kullandı. Bu ekranlar RGB ekranlara göre çok daha düşük bir pil tüketimi sağlıyor.

Ortaya çıkan özellikler heyecan yaratmış olsa da, ekran panelinde Amoled mi yoksa IPS tercihi mi yapıldığı belli değil. Yine bir diğer merak edilen konu ise ekran tazeleme hızının 120 Hz olup olmayacağı.

Oldukça hareketli günler geçiren firma, 2021 yılının son çeyreğinde önemli bir ivme kazanmanın peşinde. Bu anlamda firma katlanabilir telefon teknolojisi için de atağa geçti. Henüz bu modelin ne zaman piyasaya çıkacağı belli olmasa da 2022 yılında akıllı telefon rekabeti çok daha çetin olacağa benziyor.

Kaynak: SDN
 
Top