Derede Turna Balığı Avı

BeReNN

Alyam?
Özel üye
[h=2][/h]2/2 Amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğe göre 15 Aralık 31 Mart arsında avlanması yasaktır.

Turna balığı avında teknik atçek usulü sahte balıkla yapılan tekniktir,bu tekniğin yanında canlı şamandıralıda kullanılmaktadır. Yemli olarak sülükte iş yapıyor.

Turna yırtıcı bir balıktır ,bu özeliği sayesinde Silikon sahteler,Kaşık,Canlı bırakma teknikleri gayet iyi sonuç veriyor.

Turna avında dikkat edilmesi gereken bir konu havanın durumudur.Turna değişken meteorolojik durumlarda iyi av vermez mesela hava açık birden kapadı veya yağmur başladı rüzgar çıktı gibi.

Av verdiği en iyi zamanlar sabah gün doğumunu takip eden zamanlar ve dahada iyiavlandığı akşam üstü saatleridir.Gün boyuda avı yapılabilir.

Turna avında sırtı çekmek sportmence değildir daha çok ticari balık avcılarını yöntemidir.Nedenine gelince amatör balıkçı aksion peşinde olmalıdır sırtıyla yakalanan turnada o aksionu yaşayamayacaksınız.

Tatlısuyun canavarı turna balığı kıyıya yakın dip yapısı karışık bölgelerde,sazlık önlerinde koy girişlerinde özellikle sakin yerlerde bulabilirsiniz ve yakaladığınız turna 40 cm altındaysa onu suya iade etmelisiniz.Belki önümüzdeki sene dahada irileşmiş olarak sizin oltanıza gelecektir.


alıntı
 
Top