• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Demir açısından zengin gıdalar

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
El Hierro vücudumuz için vazgeçilmez bir mineraldir. . Yaptığı birçok işlev arasında, hemoglobin oluşumu, bu nedenle oksijen taşınmasında esastır. Ek olarak demir, kan kalitesini iyileştirir, yorgunluğu önler, sağlıklı bir cildin korunmasına yardımcı olur ve stres ve diğer hastalıklara karşı dirençte belirleyicidir.

Ancak, bazı bireylerde, özellikle de doğurganlık çağındaki kadınlarda majör eksikliklere neden olan minerallerden biridir, bu nedenle, demir eksikliğinin spesifik bir anemi türüne neden olması nedeniyle iyi beslenilmesi gerekir.

Demir açısından zengin gıdalar​

Yiyeceklerde iki çeşit demir bulmak mümkün: demir ve heme demiri. Heme demiri bitkisel gıdalarda bulunur ve diğer demir formundan daha kötü emilir. Bu nedenle vejetaryenler bu mineralin açığından büyük zarar görme riski altındadır. Aksine, demir türü hemoHayvan tipi gıdalarda bulunan vücut tarafından daha iyi emilir.


Ama demir açısından zengin gıdalar nelerdir? Sonra bulabilirsin Bu mineral bakımından zengin 18 gıda içeren bir liste .

1. Karaciğer​

Karaciğer, yüksek demir içeriğiyle mükemmel gıdalardan biridir. . Karaciğer tipine bakılmaksızın (tavuk, domuz eti vb.), Tek bir öğünde bu mineralin tüketimi için önerilen günlük miktardan yararlanabiliriz. Muhtemelen karaciğer daha fazla tüketilir ve daha kolay bulunur. Ek olarak bu gıda ayrıca büyük miktarda çinko, fosfor ve bakır içerir.

2. Bitter çikolata​

Çikolata severler şanslı, çünkü koyu çikolata büyük bir demir kaynağıdır . Aslında, birçok uzman bu yiyeceğin tüketimini tavsiye eder, çünkü sütlü çikolata veya beyaz çikolata çok daha az besin sağlar ve bitter çikolatadan daha fazla işlenmiş ürün olma eğilimindedir. Bunun nedeni, daha yüksek kakao artı demir yüzdesidir.


3. Ispanak​

Kesinlikle bir kez "Popeye" çizimlerini gördün. Efsanevi karakter otantik bir "ironman" olmak için ıspanak tüketir. Açıkçası, Popeye kurgusal bir karakterdi ve yediğimiz birçok ıspanak için bu şekilde alamayacağız. Şimdi, Ispanak, çok sayıda antioksidan ve C vitamini içermesinin yanı sıra büyük bir demir kaynağıdır. .

4. Kabak çekirdeği​

Kabak çekirdeği, yiyebileceğiniz en besleyici tohumlardan biridir. Çünkü onlar sadece büyük miktarda demir içermezler, aynı zamanda omega-3 açısından zengin gıdalardır, vücudumuza birçok fayda sağlayan bir çoklu doymamış yağdır.

  • İlgili yazı: "Yağ türleri (iyi ve kötü) ve işlevleri"
  • Kabak çekirdeği, aynı zamanda, nörotransmiter serotoninin bir öncüsü olduğu için, rahat olmamıza ve ruh halimize bir etkisi olan bir amino aside sahip olan triptofan içerir. Burada tıklayarak triptofan hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

5. Dana​

Daha önce de belirttiysek, karaciğer büyük bir demir kaynağıydı.Sığır eti, bu mineraldeki harika içeriği için başka ideal bir besindir. . Haftada bir veya iki kez iyi bir biftek yiyin, bol miktarda protein sağlar ve kas kütlesi kazanmak isteyenler için ideal bir besindir. Dana etinde B vitamini, potasyum ve magnezyum bulunur.


6. Quinoa​

Başka bir büyük demir kaynağı quinoa'dır. Bir önceki dönemde olduğu gibi yüksek kaliteli proteinler de sunan bir ata tahılıdır. Aslında, tam bir amino asit kaynağıdır ve kas ve yağ yakmak için idealdir.

  • Yağ yakıcı gıdalar hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz, bu linkte: "24 yağ yakıcı (ve son derece sağlıklı) besinler"

7. Enginar​

Enginarlar lezzetli ve aynı zamanda besleyici bir besindir ve demir açısından zengin bir sebzedir. . Bu meraklı yiyecek bir çok lif sağlıyor, böylece vücudunuzu tüketmek için bir iyilik yapıyor olacaksınız. Sağlıklı bir diyet yemek istiyorsanız, menüdeki enginarı özleyemezsiniz.

8. Brokoli​

Brokoli, özellikle küçükler arasında çok iyi bir üne sahip olmamasına rağmen, İyi bir demir dozu sağlayan çok besleyici bir besindir. . Sağladığı vitamin ve antioksidanlara ek olarak, yüksek lif içeriği olan bir besindir.

9. Somunlar​

Fındık yüksek yağ içeriği için çok iyi bir üne sahip değil . Ama bu yiyeceğin yağları doymamış, yani sağlıklı. Fındık, kilo kontrolü için çok iyidir çünkü daha uzun süre doymuş hissetmenize yardımcı olurlar. Bir avuç badem veya fındık, özelliklerinden faydalanmak için yeterlidir. Ve tabii ki, badem veya fıstık demir bakımından zengindir.

10. Kuru üzüm​

Kuru üzüm, lif, karbonhidrat, potasyum ve tabii ki demir bakımından zengin bir besindir. . Onlar lezzetli ve günün herhangi bir saatinde tüketilebilir. Kahvaltıda tahıl gevrekleri, fındıkla birlikte bir atıştırmalık olarak ve hatta akşam yemeğinde bile lezzetli bir salatada bir bileşen olarak.

11. İstiridye​

İstiridye afrodizyak bir gıda olarak bilinir, ama demir tüketmek istiyorsak da mükemmel . Ek olarak, bilmeniz gerekenler, büyük bir protein kaynağı ve çinko gibi diğer mineraller. Haydi, istiridye yemenin yanı sıra partnerinizi etkilemek istemek için başka nedenlerin var.

12. Soya fasulyesi​

Soya, bitkisel kökenli büyük bir protein kaynağı olduğu için iyi bilinir. . Bu nedenle soya fasulyesi protein açısından zengindir, fakat aynı zamanda demir içerir. Ham olsalar da, tüm besinlerini korurlar, pişirildikleri takdirde, bunların bir miktarını kaybetmelerine rağmen, hala çok besleyici gıdalardır.

13. Mercimek​

Mercimek sağlıklı ve demir açısından zengin bir besindir. . Buna ek olarak, lif içerirler ve vücut tarafından yavaşça sindirilirler, böylece sizi daha uzun süre doyururlar. Kaburga ile iyi bir tabak mercimek sadece lezzetli değil, aynı zamanda büyük miktarda demir sağlayacaktır.

14. Olivas​

Pek çok yardımcı zeytin, yüksek yağ içeriğine rağmen, aynı zamanda demir bakımından da zengindirler. . Bu doğal taşların çok sayıda veya türüne sahip olmasına rağmen, ne yemeye karar verdiğiniz önemli değildir, bunların hepsi yeşil veya siyah olsun, bu mineralin büyük bir miktarına katkıda bulunur. Ütüye ek olarak, aynı zamanda sodyum bakımından da zengindirler.

15. Kuşkonmaz​

Kuşkonmaz iyi bir sebze kaynağıdır ve ızgara çok lezzetlidir. . Ayrıca A vitamini ve C vitamini açısından zenginler, görmeniz ve bağışıklık sisteminiz için faydalı olan iki vitamin. Bu nedenle, kuşkonmaz sağlıklı bir diyet için ideal bir besin olarak kabul edilir.

16. istiridye​

Tapas'a gittiğinizde ve arkadaşlarınızla biraz istiridyeler aldığınızda, vücudunuza bir iyilik yapacaksınız. . İstilalar 100 gramda 24 mg civarında demir içerir, bu nedenle bu mineralin büyük bir kaynağıdır.

17. Fasulye​

Bilim, fasulyenin kilo kaybı için sağlıklı ve mükemmel besinler olduğunu söylüyor Çünkü bunlar büyük bir dirençli nişasta kaynağıdır, bağırsakta sağlıklı bakterileri besleyen bir tür çözünmeyen yavaş sindiren liftir ve bu da vücudun yanıcı yağları kullanmasına neden olur. Ama sadece kilo vermenize yardımcı olmazlar, aynı zamanda demir açısından zengin bir gıdadırlar.

18. Yumurtalar​

Demir bakımından zengin bir hayvansal besin maddesi de yumurtadır. . Kolesterolü arttırarak yumurta alımına ilişkin bazı tartışmalar olsa da, gerçek şu ki sağlıklı bir diyetin parçası olmalıdır. Her zaman kötüye kullanmadan, elbette. Ancak yumurtalar ayrıca protein ve A vitamini sağlar.
 

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P

3. Ispanak​

Kesinlikle bir kez "Popeye" çizimlerini gördün. Efsanevi karakter otantik bir "ironman" olmak için ıspanak tüketir. Açıkçası, Popeye kurgusal bir karakterdi ve yediğimiz birçok ıspanak için bu şekilde alamayacağız. Şimdi, Ispanak, çok sayıda antioksidan ve C vitamini içermesinin yanı sıra büyük bir demir kaynağıdır. .
Çocuklugumun cizgi filmiydi temel reis ??
 
Top