Dantel Çiçekleri ni Yetiştirme hakinda önemli bilgiler

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Beyaz Dantel Çiçek Bakımı: Bahçede Beyaz Dantel Çiçekleri Yetiştirmek​

UIeGAN6.jpg

Havadar ve zarif, beyaz dantel çiçek (Orlaya grandiflora) ortak adının vaadini sunar. Çiçekleri lacecaphydrangea'ya çok benzer, ancak en asidik topraklarda bile beyaz kalır. Beyaz dantel çiçek nedir? Arka bahçeye çekici bir ek yapan, büyümesi kolay bir yıllıktır. Beyaz dantel çiçeğinin nasıl yetiştirileceği de dahil olmak üzere daha fazla beyaz dantel çiçek bilgisi için okumaya devam edin.

Beyaz Dantel Çiçek nedir?​

Beyaz dantel çiçek nedir? Yazın başlarından ilk sonbahar donlarına kadar çiçek açan bir yıllıktır. 30 inç (75 cm.) Boyunda büyür ve 12 inç (30 cm.) Ye kadar yayılır, bu da onu bir yazlık bahçe için iyi bir seçim haline getirir.

Beyaz dantel çiçek bilgilerine göre, bitki kompakt kalır ve karmaşık beyaz çiçekler dalgasından sonra dalga üretir. Çiçekler, merkezi, düzleştirilmiş minik çiçeklerden oluşan bir şemsiyeye sahiptir ve bu, daha büyük, papatya benzeri yapraklardan oluşan bir halkayla çevrilidir.

Bir şehir bahçesinde veya küçük bir kır bahçesinde beyaz dantel çiçekler yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Vazoda 10 güne kadar süren harika kesme çiçekler yaparlar. Bahçede arıları ve hatta kelebekleri çekiyorlar.

Beyaz Dantel Çiçekler Büyüyen​

Beyaz dantel çiçeklerin sevilmesi kolaydır. Güzel şekillerine ek olarak, takılar listesine az bakım gerektirir. Whiteflower bilgilerine göre, bunlar neredeyse haşere içermezler, aşırılıklardan kaçındığınız sürece toprak asitliği konusunda iddiasızdırlar ve gölgede veya güneşte gelişebilirler.

Peki beyaz dantel çiçekleri nasıl yetiştirilir? En iyi sonuçlar için, tohumları ilk dondan önce açık havada sonbaharda ekin. Bitkiler hafif dona dayanabilir ve genellikle kışı korumasız olarak geçirir. Ayrıca tohumları iç mekanlarda erken ilkbaharda başlayabilir, ekime hava biraz ısındıktan sonra başlayabilirsiniz.

Biraz güneş alan bir alan seçin. İyi drene olan organik olarak zengin topraklarda büyüyen beyaz dantel çiçeklerini en iyi şekilde yetiştireceksiniz, ancak fakir topraklarda da görünecekler.

Beyaz Dantel Çiçek Bakımı​

Beyaz dantel çiçeklerin nasıl yetiştirileceğini öğrendikten sonra, bitkiler kendilerine oldukça iyi bakıyor gibi görünüyor. Beyaz dantel çiçek bakımı, büyüme mevsiminde düzenli sulama gerektirir, ancak çok fazla değildir.

Beyaz dantel çiçek bilgileri, bu bitkilerin haşere sorunlarından veya hastalıklardan muzdarip olmadığını ve beyaz dantel çiçek bakımını en kısa sürede yaptığını gösteriyor. En azından sezonun başlarında başın belaya girmek isteyebilirsiniz. Ama kendi hallerine bırakılan beyaz dantel çiçekleri, kendi kendine verimli bir şekilde tohumlanır ve bahar bahçenizde yeniden ortaya çıkacaktır
S88qrO7.jpg
 
Top