Derin bir kapta, tereyağ, şeker, vanilya, yumurta, tuz ve kabartma tozunu 2-3 dakika kadar mikserle çırpın. Kar beyaz hali alana kadar çırpmalısınız.
Kar haline geldikten sonra, içine unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Damla çikolataları da unla birlikte ekleyin.
Mikserle karıştırmaya devam edin, unun hepsi eklenince mikseri zorlayan bir kıvama gelebilir. Ekstra yoğurma yapmadan bu şekilde tepsiye konulacağından kıvamı biraz yapışkan-cıvık olmalı.
Bir kaşık yardımıyla, tepsiye serdiğiniz yağlı kağıt üzerine hamurunuzdan aralıklı olarak koyun. Kaşıkla hafif üzerlerine bastırın, daha güzel yayılsın. Yayılacağını hesaba katarak boşlukları iyi ayarlayın.
Fırına koyun, kurabiye kenarları altın rengi olana kadar pişirin. Fırına göre değişir 10-15 dakika arasında olacaktır.
Fırından çıktığında Starbucks Kurabiye’ler hala biraz yumuşak olacaktır. Soğuyana kadar bekleyin.
Soğurken bir fincan kahvenizi hazırlayabilirsiniz.