• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Damat boğdu kurabiyesi tarifi

Gül 34

Usta

Damat boğdu kurabiyesi tarifi​


Adı da tadı da farklı: Damat boğdu kurabiyesi tarifi

Enfes bir lezzetle karşınızdayız. Nişastalı kurabiyeler arasında bir yıldız gibi parlayan damat boğdu, çayın yanına çok yakışıyor. Üstelik hazırlaması da son derece kolay! İşte detaylar...​

ağızda dağılan kıyır kıyır bir lezzet. Yapılışı da son derece basit. Lafı fazla uzatmadan damat boğdu kurabiyesi tarifinin detaylarına geçiyoruz, buyursunlar.

MALZEMELER​

250 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 su bardağı un
Bir su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı mısır nişastası
2 adet yumurta
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya

YAPILIŞI​

Derin ve geniş bir kabın içinde tüm malzemeleri karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve top şeklinde olacak şekilde avucunuzda yuvarlayın.
Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
Kurabiye toplarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeleri üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Tıpki ben işte böyle tıkınıyorum ne yalan konusayım canım cekıyorbak siron kılo alırsam diyeceğim bir abla var onun sayesınde oldu diye ?
 
Top