Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Dini Konular
Genel Dini Konular
Daha rahat oruç tutmak için bu besinleri tüketin!
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="dderya" data-source="post: 928768" data-attributes="member: 112565"><p><span style="font-size: 18px">Sahur sofralarında tok tutan besinlere yer verilmesi daha rahat bir şekilde oruç tutmayı sağlıyor.</span></p><p><span style="font-size: 18px"></span></p><p><span style="font-size: 18px">Gün boyu tokluk hissi ve hızlı bir metabolizma için başta karabuğday, yumurta, tarçın ve çilek olmak üzere bazı besinlerin sahurda eksik edilmemesi gerekiyor.</span></p><p></p><p>[ATTACH=full]72424[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Yumurtanın yanına karışık meyve suyu hazırlayın</strong></p><p></p><p>Birkaç malzeme ile hızlı ama aynı zamanda tok tutucu bir sahur yapmak isteyen kişilerin en önemli yardımcısı yumurtadır. Her sahurda 2 adet haşlanmış yumurta tüketmek hem günlük D vitamini, demir ve mineral ihtiyacını sağlar hem de uzun süreli tokluk hissi ile pratik bir sahur kahvaltısı olur.</p><p>Ama mutlaka yumurtanın yanına havuç, kivi, muz ve zencefilden oluşan bir meyve suyu karışımı hazırlanıp tüketilmelidir. Bu karışım yumurtaya ek olarak lif kaynağı sağlar, sıvı ihtiyacını düzenler ve tokluk hissini arttırır.</p><p></p><p><strong>Karabuğday, yoğurt ve elma karışımı tokluk hissi verir</strong></p><p></p><p>Yoğun lif ve mineral kaynağı olan karabuğday, sağlıklı öğünlerin başında geliyor. Karabuğday, tokluk hissi vererek kişiyi gün boyunca zinde tutar.</p><p></p><p>Sahur öğününde haşlanmış karabuğdayı birkaç yemek kaşığı yoğurt ve elma rendesi ile karıştırarak tüketebilirsiniz.</p><p></p><p>Bu karışımdaki elma vitamin depoları ile size enerji verecek, yoğurt ise gerekli kalsiyum ve d vitamini ihtiyacını yerine koyacaktır. Gün boyu tokluk hissi veren ve aynı zamanda yağ yakıcı olan bu karışımı sahurda tüketebilirsiniz.</p><p></p><p><strong>Hem yağ yakıcı hem tok tutucu yulaf karışımı</strong></p><p></p><p>Yulafı süt ile haşlayarak ve içerisine yine tok tutucu özellikteki yaz meyveleri ekleyerek harika bir sahur öğünü yaratabilirsiniz. Çilek, ananas gibi meyveler bu karışım için idealdir. Son olarak da ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı tarçınla bu karışımı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.</p><p></p><p>Çilek, en az kaloriye sahip olmasına rağmen en tok tutucu ve en fazla lif içeren meyvelerden biridir. Aynı zamanda şeker ihtiyacının dengelenmesi için de fayda sağlar.</p><p></p><p>Ananas ve tarçın ise bu karışımda metabolizmanızın hızlanması için destek verecektir. Yulaf kepeği ve süt ile hazırlanmış bir karışımın içerisine az pekmez ve peynir koyarak da hızlı ve kolay bir sahur öğünü hazırlayabilirsiniz.</p><p></p><p><strong>Tok tutucu kabak, enginar çorbası</strong></p><p></p><p>Sahurda çorba içmeyi seven kişiler hem metabolizmayı hızlandıran hem de tokluk hissi sağlayan kabak enginar çorbası tüketebilirler.</p><p></p><p>Kabak, enginar, tatlı kırmızı biber, brokoli ve domates karışımı ile yapılacak az yağlı bir çorbaya zencefil ve zerdeçal ekleyerek tok tutucu bir sebze çorbası hazırlayabilir. Sahurda bu çorbadan istenilen miktarda içilebilir.</p><p></p><p>Özellikle kabak ve enginar karaciğerde koruyucu etki yaparken çorba tok kalmamıza ve sıvı ihtiyacımızın toparlanmasına da yardımcı olur. Bu çorbanın yanında tüketilebilecek az yağlı 1-2 dilim peynir ise protein ihtiyacımızı toparlanmasına yardımcı olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dderya, post: 928768, member: 112565"] [SIZE=5]Sahur sofralarında tok tutan besinlere yer verilmesi daha rahat bir şekilde oruç tutmayı sağlıyor. Gün boyu tokluk hissi ve hızlı bir metabolizma için başta karabuğday, yumurta, tarçın ve çilek olmak üzere bazı besinlerin sahurda eksik edilmemesi gerekiyor.[/SIZE] [ATTACH type="full" alt="72424"]72424[/ATTACH] [B]Yumurtanın yanına karışık meyve suyu hazırlayın[/B] Birkaç malzeme ile hızlı ama aynı zamanda tok tutucu bir sahur yapmak isteyen kişilerin en önemli yardımcısı yumurtadır. Her sahurda 2 adet haşlanmış yumurta tüketmek hem günlük D vitamini, demir ve mineral ihtiyacını sağlar hem de uzun süreli tokluk hissi ile pratik bir sahur kahvaltısı olur. Ama mutlaka yumurtanın yanına havuç, kivi, muz ve zencefilden oluşan bir meyve suyu karışımı hazırlanıp tüketilmelidir. Bu karışım yumurtaya ek olarak lif kaynağı sağlar, sıvı ihtiyacını düzenler ve tokluk hissini arttırır. [B]Karabuğday, yoğurt ve elma karışımı tokluk hissi verir[/B] Yoğun lif ve mineral kaynağı olan karabuğday, sağlıklı öğünlerin başında geliyor. Karabuğday, tokluk hissi vererek kişiyi gün boyunca zinde tutar. Sahur öğününde haşlanmış karabuğdayı birkaç yemek kaşığı yoğurt ve elma rendesi ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Bu karışımdaki elma vitamin depoları ile size enerji verecek, yoğurt ise gerekli kalsiyum ve d vitamini ihtiyacını yerine koyacaktır. Gün boyu tokluk hissi veren ve aynı zamanda yağ yakıcı olan bu karışımı sahurda tüketebilirsiniz. [B]Hem yağ yakıcı hem tok tutucu yulaf karışımı[/B] Yulafı süt ile haşlayarak ve içerisine yine tok tutucu özellikteki yaz meyveleri ekleyerek harika bir sahur öğünü yaratabilirsiniz. Çilek, ananas gibi meyveler bu karışım için idealdir. Son olarak da ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı tarçınla bu karışımı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Çilek, en az kaloriye sahip olmasına rağmen en tok tutucu ve en fazla lif içeren meyvelerden biridir. Aynı zamanda şeker ihtiyacının dengelenmesi için de fayda sağlar. Ananas ve tarçın ise bu karışımda metabolizmanızın hızlanması için destek verecektir. Yulaf kepeği ve süt ile hazırlanmış bir karışımın içerisine az pekmez ve peynir koyarak da hızlı ve kolay bir sahur öğünü hazırlayabilirsiniz. [B]Tok tutucu kabak, enginar çorbası[/B] Sahurda çorba içmeyi seven kişiler hem metabolizmayı hızlandıran hem de tokluk hissi sağlayan kabak enginar çorbası tüketebilirler. Kabak, enginar, tatlı kırmızı biber, brokoli ve domates karışımı ile yapılacak az yağlı bir çorbaya zencefil ve zerdeçal ekleyerek tok tutucu bir sebze çorbası hazırlayabilir. Sahurda bu çorbadan istenilen miktarda içilebilir. Özellikle kabak ve enginar karaciğerde koruyucu etki yaparken çorba tok kalmamıza ve sıvı ihtiyacımızın toparlanmasına da yardımcı olur. Bu çorbanın yanında tüketilebilecek az yağlı 1-2 dilim peynir ise protein ihtiyacımızı toparlanmasına yardımcı olur. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Dini Konular
Genel Dini Konular
Daha rahat oruç tutmak için bu besinleri tüketin!
Top