• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Da Vinci Şifresi - The Da Vinci Code (2006)

kelebek

-ütopik-
V.I.P
poster.jpg


Tarihin esrar perdesi bir cinayetle aralanıyor

Ünlü simgebilim Profesörü Robert Langdon bir gece, Louvre müzesine çağırılır. Müze müdürü öldürülmüş ve ardından gizemli bir simge dizimi ve ipuçları bırakmıştır. Kendisi de tehlikede olan Langdon, polis kriptoloji uzmanı Sophie Neveu'nün yardımıyla Leonardo Da Vinci'nin çalışmalarında bir dizi akıl almaz sırrı çözer. Tüm bu sırlar onları, hayatlarını 2000 yıldır saklı kalmış eski bir gizemi korumaya adamış gizli bir topluluğa götürür.

Langdon ve Neveu, Paris, Londra ve İskoçya'daki heyecan verici serüvenleri sırasında, şifreyi kırmak ve insanlığı temelinden sarsacak sırları ortaya çıkarmak için umutsuzca çabalayacaktır...

"Akıl Oyunları" filminin yönetmeni Ron Howard'ın yönettiği "Da Vinci Şifresi"nde iki Oscar sahibi Tom Hanks (Robert Langdon) ile Audrey Tautou (Sophie Neveu), Ian McKellen (Sir Leigh Teabing), Alfred Molina (Piskopos Aringarosa), Jürgen Prochnow (André Vernet), Paul Bettany (Silas) ve Jean Reno (Bezu Fache) rol almış. Dan Brown'ın tüm dünyada çok satan kitabından uyarlanan filmin senaryosunu Akiva Goldsman yazmış.

02.jpg


01.jpg


Filmin yapımcılarından Brian Grazer, özellikle kitabın bazı alt metinlerine duyduğu ilgiyi şu sözlerle dile getiriyor: "Da Vinci Şifresi'ni sadece eğlenceli ve heyecanlı bir roman olarak okumadım; hikayedeki bazı derin şeyler özellikle dikkatimi çekti. Tarihin yaratımına ilişkin değil tarihe ilişkin sorular vardı; bu soruları heyecan verici ve zorlayıcı buldum".

Howard ise, "Da Vinci Şifresi"yle ilgili olarak; "Bu hikayede bir filmi eğlence aracı kılmaya yetecek tüm stil ve geleneksel gerilim öğeleri mevcut" diyor ve ekliyor: "İzleyiciyi belli bir yöne gittiğine çok net bir şekilde inandırıyor; ama sonra sizi bambaşka şekillerde şaşırtıyor. Dan Brown'ın yarattığı hikaye bu yüzden okuyucuyu bu denli avucunun içine alıyor. Bir polisiye, bir gerilim hikayesi olarak tanıdık geliyor; ama sonra, ‘Vay canına!' dedirten büyüleyici bir olaylar dönüşümü var."

Senarist Akiva Goldsman'la daha önce "Akıl Oyunları" ve "Cinderella Man"de birlikte çalışmış olan Howard, onun Dan Brown'ın kitabının uyarlanmasında en doğal seçim olduğunu düşünmüş. "Oldukça cesaret isteyen bir işti" diyor Howard ve ekliyor: "Film hâline getirmeye karar verdiğimizde, kitap çoktan tarihe geçecek bir başarıya imza atmıştı. Akiva'yla daha önce de çok yakın çalışmış ve romanla ilgili oldukça derin konuşmalar yapmıştık; çünkü esas olan kitabın sadece iyi bir film malzemesi olması değildi. Onu perdeye aktarmaya karar verdiğiniz noktada, kitabın okuyucuya sorduğu soruların pek çoğunu kendinize sormak zorundaydınız. Daha önce hiç böyle bir sinema projesinde yer almamıştım; duyguları ve hisleri harekete geçirdiği kadar eğlenceli de olan, ama aynı zamanda büyük ölçüde tartışma da yaratan bir projeydi."

04.jpg


05.jpg


Filmde, Dan Brown'ın baş kahramanı Robert Langdon'ı canlandıran Tom Hanks de böylesine başarılı bir kitabı beyaz perdeye uyarlamanın zorluğuna katılıyor: "Her okuyucuya ne bekliyorlarsa onu vermelisiniz; çünkü dürüst olmak gerekirse, kitap gerçekten çok iyi" diyor oyuncu ve ekliyor: "Değiştirebilir, farklı yapabilirsiniz, ama daha iyi yaptığınızdan da emin olmak zorundasınız. Akiva için, ‘Da Vinci Şifresi' gibi spesifik bir şeyi beyaz perdeye uyarlamak devasa bir işti; çünkü senarist olarak sahip olduğu tüm o harika içgüdüleri iyi bir sinema anlatımına aktarması gerekiyordu."

Hanks için kendi hayat deneyiminden böylesine farklı bir karakteri canlandırmak büyük bir meydan okuma olmuş. Oyuncu, filmde canlandırdığı karakter için de şunları söylüyor: "Langdon büyük, gizemli ve kapsamlı bir bilgiye sahip ve bu bilgiyi büyüleyici buluyor. Bu zengin bilgiyi bir şekilde kariyeri hâline getirmiş. Simgebilimci olarak, bir mağara duvarındaki üç işaretin neyi temsil ettiğini, ne anlama geldiğini ve asırlardır ne şekillerde yorumlandığını söyleyebiliyor. Bu adam sürekli olarak her şeyi gözlemleyen biri. Her an tüm bu bağlantıları görüyor."

The Da Vinci Code

Vizyona Giriş Tarihi
19.05.2006

Türü
Dram


Ülke
ABD


Süresi ve Yapım Yılı
150 dakika - 2006


Yönetmeni
Ron Howard


Oyuncular
Tom Hanks
Audrey Tautou
Ian McKellen
Alfred Molina


Senaryo
Akiva Goldsman


Müzik
Hans Zimmer


Görüntü Yönetmeni
Salvatore Totino​
 
Top