• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Çörek Otu Yağı Saça Faydaları

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
Çörek Otu Yağı Saç Bakımı,
Çörek otu yağı saçta nasıl kullanılır,
Çörek Otu Yağı Saça Faydası

Çörek otu yağının saçlara sürülmesi saçların büyüme hızını artırır.
Saç dökülmesine karşı Saç köklerine çörek otu yağı sürülür. Bu tedaviye bir hafta devam edilmesi halinde saç dökülmesi duracaktır.

20 gram çörek otunu öğütüp, 20 gram susam yağı ve 10 defne yağı ile karıştırın. Saçınıza sürüp, bir havluyla sararak iki saat bekletin.

İnce Telli Dökülen Saçlar İçin

Her birinden birer tatlı kaşığı olmak üzere; çörek otu yağı, hint yağı, lavanta, defne, menekşe, zeytinyağı, kekik yağı, susam yağı ve kuru mayayı karıştırın. Uygulayın ve iki saat bekledikten sonra yıkayın.


Aşağıdaki yöntemleri de ayrı ayrı uygulayabilirsiniz;

* Eşit miktarda ki susam yağı, ceviz yağı ve çörek otu yağı karışımına birer kapsül E ve B vitamini kırın, sonra da bir kapak çam terebentin ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı saç diplerine sürün ve saçınızı streç filmle sararak iki saat bekleyin. Sürenin sonunda da saçınızı uygun bir şampuanla yıkayın.


* Ellişer ml. badem yağı, susam yağı, çörek otu yağı ve ceviz yağı karıştırılarak saç diplerine friksiyon şeklinde uygulanarak komple saça sürülür. Haftada iki kez uygulanır. Bekletebildiğiniz kadar saçta bekletebilirsiniz. En az 3 saat saçınızda kalmalıdır.

Boyalı ve yıpranmış saçlar için


Birer yemek kaşığı öğütülmüş çörek otu, polen, nane, ısırgan otu ve 1 kahve fincanı susam yağını bir kapta iyice karıştırın. Bir fırça yardımıyla boya sürer gibi saç diplerinden başlayarak saçın her yerine iyice uygulayın.

Tamamını sürdükten sonra, parmaklarla ovalayarak kremin saça iyice karışmasını sağlayın. Saçınıza bir poşet geçirin ve üzerine sıcak bir havlu sarın. Isı maskenin saça daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır.
 
Top