Çocuklar Artık Astronot Yerine YouTuber Olmayı Tercih Ediyorlar

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Çocukların mesleki tercihleri üzerinde bir araştırma gerçekleştirdi. Geçmişte en popüler olan mesleklerin de içerisinde bulunduğu araştırmaya günümüzde özellikle çocuklar ve gençler tarafından tercih edilen bir meslek de dahil edildi. Sonuçlar ise birçok kişinin beklemediği şekilde oldu.


Zamanın değişmesi ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte tercih edilen meslekler de değişmiş durumda. Eskiden birçok kişi, özellikle çocuklar, geleceğe yönelik mesleki hayaller kurduğu zaman beyin cerrahı, astronot gibi meslekleri söylerdi. Şimdiyse bu eğilimin ciddi anlamda değiştiği ortaya çıktı.
NASA'nın Ay'a çıkış görevinin üzerinden tam 50 yıl geçti. Bu olay, birçok gencin ileride astronot olmasını istemesine de neden oldu. Tabii ki bu, teknolojinin bugünkü haline gelmeden önce yaşanan bir gelişmeydi. Şimdiki çocukların idolü olarak gördüğü kişiler çok daha farklı bir meslekle ilgileniyor.
youtube

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte meslekler de değişmeye başladı. Hatta farklı meslekler de ortaya çıktı. Bunlardan biri de YouTuber ismi verilen, popüler video platformu YouTube'un içerik üreticiliği.
youtuber




Genellikle oyun oynarken kendini video kaydı altına alan kişilerin çoğunlukta olduğu YouTuber'lık, müzik, makyaj ya da yemek gibi sayısız kola da ayrılabildiği için fazlasıyla çeşitli bir kariyer seçimini ortaya koyuyor. Bu da gençlerin ve çocukların ilgisini fazlasıyla çekiyor. Ayrıca kendi evinden çalışma imkanı da YouTuber olmak istemenin ikinci bir artı yönü olarak görülüyor.
Çin, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 3.000 çocuğun katıldığı ankette, 5 farklı meslek arasından seçim yapılması istendi. Birleşik Krallık ve ABD'deki çocukların büyük çoğunluğu (Birleşik Krallık %30, ABD %29) ileride vlogger, YouTuber olmak istediğini belirtti. Çin'deki çocuklardaysa bu oran %18 olarak belirlendi.
astronot




Astronot olmak isteyen çocukların sayısına bakıldığı zaman Birleşik Krallık ve Birleşik Devletler'de bu oran %11 olarak belirlenirken Çin'deki çocukların %56'sı, astronot olmak istediğini belirtti.
Aynı düşünce şekli biraz daha incelenmek istendiği zaman Çin'deki çocuklara insanların Dünya dışında bir yerde yaşayıp yaşamayacakları soruldu. Çocukların %96'sı Dünya'nın dışında yaşam olacağını belirtti ve %95'i de gitmek istediğini söyledi. Bu soruya verilen cevaplar Birleşik Krallık'ta sırasıyla %62 ve %63 olarak belirlenmişken ABD'de bu oranlar sırasıyla %66 ve %68 oldu.
 
Top