• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu yarışma düzenlendi. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada katilmanizi bekliyoruz...

Çocuk Kitapları

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Cüceler Gezegeni

Uzaya gidecek olan on dört kişi: Komutan Endru ve eşi Dora; Cenk, Cenk'in annesi ve babası; komutan yardımcısı Sobar ve eşi Selina; Oz ve eşi Oza; güvenlik görevlileri ve silahşörler Mitte, Altora ve Kanti. Ve on beşinci yolcu ise bir köpek: Çomar.
Tam da yeryüzünden umudun kesilmeye başlandığı zamanda Cüceler Gezegeni'nin varlığı insanlar için yeni bir ümit ışığı olmuştu. Herkes Cüceler Gezegeni'ndeki yeni yaşamın çok daha güzel olacağına inanıyordu. Gelin, bu heyecan verici macerayı en başından itibaren Cenk'in ağzından dinleyelim.

Hüseyin Yurttaş
SAY YAYINLARI

Hador ve Midor’un Küçük Hayalleri

Çocukların Kitapları çocuklarla buluşuyor. Beş kentten 187 çocuk İsveçli yazar ve çizerlerle ortak kitaplar hazırladılar. Yazarların hikâyelerini çizim yaptılar, çizimlere hikâyeler yazdılar. Hazırlanan on kitabın ikinci 5i şimdi çocuklarla buluşuyor. Çocuk Hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Çocukların Hakları, Çocukların Kitabı adlı proje kapsamında yetişkin yazar ve çizerler 8-12 yaş arasındaki çocuklarla ortak bir edebiyat projesinde buluştu. İsveç Yazarlar Birliği ve Anadolu Kültür tarafından İstanbul İsveç Başkonsolosluğunun desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında 5 İsveçli yazar hikâyeler yazdı, 5 İsveçli çizer resimler yaptı. Bu hikâyelerin resimleri ve resimlerin hikâyeleri İstanbul, Çanakkale, Bursa, Samsun ve Diyarbakır’da düzenlenen yaratıcı yazı ve resim atölyelerinde çocuklar tarafından üretildi.

Küçük Fotoğrafçılar

Fotoğraf hayatımızın bir parçası, ama fotoğrafı yeterince tanıyor ya da fotoğraf çekmeyi biliyor muyuz? “Küçük Fotoğrafçılar”, öncelikle çocuklarımıza fotoğrafı daha çok tanıtmak, onların fotoğrafla ilgili sorularına yanıtlar vermek ve fotoğraf çekme becerilerini geliştirmek için yazıldı. İçinde neler mi var?
*Fotoğraf ne demek?
*Siz hiç 3 metre boyunda bir fotoğraf makinesi gördünüz mü?
*Film kullanan makineler tarih mi oldu? Dijital makinelerle fotoğraf çekmek daha mı iyi? Hangisini tercih edelim?
*Bir fotoğrafa baktığımızda, bize "Ne kadar güzel bir fotoğraf!” dedirten şey nedir?
*Fotoğraf çekmek ne kadar eğlenceli?
*Sevdiklerinizin “en güzel” fotoğraflarını siz çekmek ister misiniz?
Daha da fazlası için, “Küçük Fotoğrafçılar Kulübü”ne katılmaya ne dersiniz!

Kaptan Lodos

Lodos da babası gibi cesur bir kaptan olmak istiyor, ama babasına göre önce büyümesi gerek! Lodos, bir gece "Ben yeterince büyüdüm" deyip ve gizlice babasının kayığına atlıyor ve denize açılıyor. Yolculuğu ise beklediğiniz tam tersi gibi geçiyor. Daha ertesi gün kendisini bir canavarın fenerini kendi tükürüğüyle parlatırken buluyor. "Kaptan değilim ben; köleyim," diye ağlıyor. Lodos'un kendisini bu durumdan nasıl kurtardığını, Çikiriki ve Barnabas'ın ona nasıl yardım ettiğini heyecanla okuyacaksınız.

Mo'nun Gizemi

Kitabın arka kapağından alıntı:
Avustralya'ya gidiyordum. Uçakta, her haliyle garip ve gizemli, genç bir adamla tanıştım. Kendisi Genetik Mühendisiydi. Onunla insan kopyalama olgusu üzerine, ürperti verici konuşmalar yaptık. Daha sonra o bana, roman yazmam için, yürek hoplatıcı bir serüven aktardı. Bu serüveni, birbirlerine tutkulu bir aşkla bağlı olan, Defne ve Burç adında, liseli iki genç yaşamıştı.
Böylece her sayfasında, acaba sorusuyla insanı kuşatan, bu soluk kesici roman ortaya çıktı. Ne var ki, bu olayda aklıma takılan bazı soruların yanıtlarını, hâlâ bulabilmiş değilim:
Yol arkadaşım Burç, gerçek bir insan mıydı?
Yoksa ben, gen teknolojisi ve canlı kopyalama yöntemiyle, laboratuarda oluşturulmuş biriyle mi yolculuk yapmıştım?

Şişkolarla Sıskalar

Dünya çocuk edebiyatının en başarılı örneklerinden biri olan Şişkolarla Sıskalar'da, çocukça bir düşsellik içinde, iki ülke arasındaki garip savaş anlatılır. Bütün yurttaşları şişko olan bir ülke: Göbekistan ile bütün yurttaşları sıska olan bir başka ülke: Kemikistan arasındaki sonu gelmez geçimsizlik, uyuşmazlık, sizleri hem güldürecek, hem de düşündürecek. Savaşın bu kadar alaya alındığı, savaşla bu kadar dalga geçildiği pek az roman vardır. Şişko olan Ünal'la sıska olan İlkay kardeştirler. Dokuz on yaşlarındaki bu iki kardeş, Göbekistan ile Kemikistan arasındaki Şişkolar'la Sıskalar'ın arasına düşerler. Aralarında çıkan gülünç savaşın da en yakın tanığı olurlar. Pek çok kitap yazmış olan ünlü Fransız yazarı André Maurois, çocuklar için yazdığı bu kitabıyla dünyanın pek çok ülkesinde çocukların sevgilisi oldu.

Hayvanlar Tehlikede

Bir kaçma mı yoksa kaçırılma olayı mı? Çözdükleri gizemli olaylar sonucu giderek ünlenen Mickey ile Mini Dedektiflik Bürosu, yine heyecanlı bir olaya evsahipliği yapıyor. Mickey'nin genç komşusu Bertrand, kedisini bulmaları için iki dedektiften yardım ister. Çocuğun çok üzüldüğünü gören Mickey ve Mini göründüğünden çok daha zor olan bir araştırmaya girişirler.

Ay’a Yolculuk

Uçtular, uçtular, uçtular.
Yukarı, daha da yukarı, bulutların üzerine çıktılar.
Ay’a inene kadar, milyonlarca yıldızı geçtiler.
Acaba Banyo yapmadan önce siz de Ay’a gelebilir misiniz?
Peki nasıl bir yolculuk olurdu?
Bu kitabı okurken hem çocuklar hem de yetişkinler keyif alacak.

Argo Gemicilerinin Destanı

Argo Gemicilerinin Destanı, Troya Savaşı'ndan yıllarca önce Argo adlı gemiyle efsanevi Altın Post'un peşinde Kolkhis'e (bugünkü Abhazya) gitmek üzere denize açılan Akhalı kahramanların heyecan verici hikâyesidir. Önderleri İason'dur, ama aralarında Herakles, Orpheus, Kastor, Peleus gibi ünlü mitolojik şahsiyetler de vardır. Olympos tanrıları da her zamanki şaşırtıcı davranışlarıyla bu serüvendeki yerlerini alırlar.
İÖ III. yy'da Rodoslu Apollonios'un Argonautika adıyla kaleme aldığı bu serüveni Bilgin Adalı, gençler için yalınlaştırarak, şiirsel bir yapı içerisinde Türkçe'ye kazandırdı.

Ena Mena Dosi

Hepimiz bir ebru tablosunu oluşturan farklı renkleriz. Dün’ü unutmadan Bugün’ü kucaklayarak tablomuza yeni renkler ekleyebiliriz.
“Ena Mena Dosi” bu renklerden biri…
Dün, çocukluğumda yaşadıklarımla bugün, öykülerimdeki çocukları buluşturuyor.
(Tanıtım bülteninden)

Geri