• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Çocuk Fotoğrafı Çekme

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Çocuklar hep tırmanır, yeni şeyler inşa eder, keşfeder ve dener. Fotoğraflarını yalnızca tatil ve doğum günlerinde çekmeyin. Fotoğraf çekmeyi günlük yaşamınızın bir parçası haline getirin.
Fotoğraf çekme geleneği başlatın Ailenizin, dostlarınızın, çocuğunuzun ne kadar değiştiğini görebilmeleri için düzenli olarak fotoğraf çekin. Her yıl okula başladığı ilk gün çocuğunuzun fotoğrafını çekin. Çocuğunuzu bir ağacın yanında düzenli olarak fotoğraflayarak hem onun hem ağacın büyümesine tanıklık edin. Her Babalar Gününde, dedenin çevresine torunları yerleştirin.

Sabırlı olun En kusursuz fotoğrafı hemen çekebileceğinizi düşünmeyin. Oturup en uygun anı bekleyin ve o an geldiğinde hemen fotoğraflayın.

Fotoğrafları göz seviyesinden çekin Gerçek yaşamda olduğu gibi, fotoğraf çekerken kişinin gözünün içine bakmak arada bir bağ oluşturur. Bu durumda, yere oturup çocuğunuzun perspektifinden birkaç fotoğraf çekmeyi deneyin. Bu yolla ifadeler daha doğal, flaşla çektiğiniz fotoğrafların ışık dağılımı baştan aşağı daha dengeli ve arka plan da muhtemelen daha güzel görünecektir. Bu teknik ev hayvanlarında da işe yarar.

Habersiz fotoğraflar çekin Fotoğrafını çektiğiniz kişiye objektife bakmasını söyleme dürtünüze yenik düşmeyin. Çeşitlilik önemlidir. Onların çalışırken, oynarken, bir yere yaslanmış sohbet ederken ya da dinlenirken habersiz fotoğraflarını çekin.

Arkadaşlarını fotoğrafa katın
Bazı fotoğraflara çocuğunuzun arkadaşlarını katmayı unutmayın. Gelecek yıllarda bu fotoğraflar onlara mutlu zamanları ve güçlü bağları hatırlatacaktır. "Bak! Bu fotoğraf Funda kendi saçını kesmeye kalkıştığında çekildi!" "Sahi Ahmet şimdi ne yapıyor?" "Kim bilir neye gülüyorduk."

Yaklaşın Vizörünüzü çekeceğiniz objeyle doldurun; çok daha etkileyici fotoğraflar yaratın. Önemli olanı vurgulayıp kalanı dışlamak için yaklaşın ya da fotoğraf makinenizin zoom'unu kullanın. Fotoğraf makinenizin en yakın odak mesafesini öğrenmek için kullanım kılavuzuna bakın.

Odağı kilitleyin Çoğu otomatik odaklı fotoğraf makinesi vizörün ortasındaki nesneye odaklanacağından, birçok kişinin olduğu fotoğraflar bulanık çıkabilir. İki kişinin fotoğrafını çekerken tam bir düş kırıklı yaşayabilirsiniz - arkadaki ağaç tam ortada olacağından çektiğiniz insanlar bulanık çıkabilir.
Bundan kaçınmak için odağı çekeceğiniz nesne üzerinde kilitleyin. Bunu çoğunlukla çekeceğiniz nesneyi vizörünüzün tam ortasına getirip deklanşörü yarım basarak yaparsınız. Çektiğiniz nesneyi fotoğraf karesinin istediğiniz yerine getirene kadar deklanşörü yarı basılı tutmaya devam edin. İstediğinizi elde ettiğinizde, deklanşöre tam olarak basın.

Bırakın çocuklar kendi dünyalarını kaydetsinler
Bir çocuğun gözünden bakıldığında tümüyle yeni bir dünyadır bu. Tek kullanımlık makineler veya dijital fotoğraf makineleri çocukların birbirlerinin fotoğrafını çekmelerini ve onlar için önemli anları yakalamalarını kolaylaştırır. Sonuçların sizi şaşırtmasına hazır olun!

Objeyi merkezin dışına alın Nesneyi fotoğraf karesinin bir yanına yerleştirmek kompozisyonu daha ilginç ve dinamik kılabilir. Ancak fotoğraf makineniz otomatik odaklı bir makineyse, bu tür makineler tam ortaya odaklanacağından çektiğiniz fotoğraf bulanık çıkabilir. Makinenizi fotoğraf nesnesi üzerinde önceden odaklayıp kilitlemek için, kullanım kılavuzundaki odak kilitleme özelliğini okuyun. Bunu çoğunlukla deklanşörü yarım basarak ve deklanşör yarım basılı haldeyken fotoğrafı yeniden düzenleyerek yaparsınız.
 
Top