• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Çocuğunuzun Beynini Geliştirecek 5 Yöntem

ÇOCUĞUNUZ İÇİN BEYİN GELİŞTİRME TAKTİKLERİ

Dar bir kafatası rafına sıkıştırılmış yüz milyar nerondan oluşan devasa, gizemli bir kütüphanedir beyin. Kainattaki galaksi sayısına denk tam yüz milyar hücrenin her biri on milyon başka nöronla bağlantı kurarak yüz katrilyonluk muazzam bir iletişim ağı yaratıyorlar. Böylesine olağanüstü bir potansiyele birde her şeyi yeni keşfediyor olmanın heyecanı ve kirlenmemişliğini eklerseniz ortaya nasıl bir beyin gücünün ortaya çıkabileceğini hayal edebiliyor musunuz?

Çocuk beyni

İnsan beyni içselleştirme ve işleme anlamında mucizelere imza atabilecek bir kapasiteye sahip. Sizde çocuklarınızın beyinlerinin derinliklerinde gizlenen potansiyeli açığa çıkarmalarına yardımcı olmak istemez misiniz? İlköğretim öncesi her tür davranış şeklini denemeye meyilli olan çocuklarımız ilköğretim dönemine girmelerinin ardından kontrol ve tercihler edinmeye başlarlar. Kendi beyinlerini keşfetme sürecine girerler. Peki, siz onlara bu süreçte nasıl destek olabilirsiniz? İşte çocuğunuzun beynini geliştirme yöntemleri;

Çocuğunuzun Beyni 5 Adımda Nasıl Gelişir?

1. Kayıt yaparak ona sesini dinletin, görüntüsünü izletin

Çocuğunuzu kameraya alın, sesini kaydedin. Çocuğunuzun beyin gelişiminde kendini duyması ve seyretmesinin oynadıkları rol çok büyüktür. Yargılamadan, suçlayıcı tespitlerinizle onu yormadan yalnızca kendini izlemesini ve dinlemesini sağlarsanız kendi hatalarını ve gelişmesi gereken taraflarını görecek ve bu sürecin sorumluluğunu üzerine alacaktır. Ona kayıtları sık sık dinletip seyrettirin. Ona kendisini keşfetme fırsatı vermenin geri dönüşlerini mutlaka alacaksınız.

2. Okumasını ve düşlemesini sağlayın

Okumanın beynin gelişimine katkıları olağanüstü boyutlardadır. Çocuğunuz düşünceleri öğrenerek sonunda düşünmeyi keşfeder. Hayal bilgiden üstündür diyen Einstein’a kulak vererek çocuğunuzu düşlemeye sevk edin. Hayal kurması konusunda onu cesaretlendirin. Düş kurması imgelem gücünü besler ve tasarımsal zekasını geliştirir.

3. Ona hikayeler anlattırın

Çocuğunuzun hikayeler anlatması kendini ifade etme yetisini gelişimi açısından çok önemlidir. Gün içinde neler yaptığını okulda gününün nasıl geçtiğini sorun. Konuşma beyni geliştirme hususunda oldukça yetkindir. Fikirlerini, duygularını isteklerini dile getirme konusunda yüreklendirilen çocuklar günden güne beyin kapasitelerini geliştirirler.

4. Ondan anlattıklarının resmini çizmesini isteyin

Çocuğunuz anlattıklarının resmini çizerek beynin pek çok noktasını uyarmayı ve geliştirmeyi başaracaktır.

5. Ona kendini sevmesi ve saygı duyması konusunda destek olun

Kendine güvenen ve kendini seven çocukların beyin gelişimleri oldukça hızlıdır. Çünkü çocuğunuz yapacağına inandığı şeyleri yapmakta ve anlamakta her zaman daha başarılı olacaktır.

Çocuğunuz için beş beyin geliştirme taktiğinden söz ettik. Çocuğunuzun potansiyelini ortaya çıkarabilmeniz dileği ile.
 
Top