Çocuğunuz için Evde Yapabileceğiniz Harika Oyuncaklar

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Çocuklarınızın keyifle oynayabileceği harika oyuncaklar yapmak ister misiniz? Sizin için evde yapabileceğiniz oyuncak önerilerini listeledik.

Çocuğunuza onu heyecanlandıracak oyuncaklar sunmak için bir oyuncak mağazasına gitmenize ya da raflar arasında dolaşırken saatler harcamanıza gerek yok. Evde mevcut malzemelerden harika oyuncaklar yapmak oldukça kolaydır!

1.Langırt
langirt.jpg


İhtiyacınız olan malzemeler şunlar: Bir ayakkabı kutusu, birkaç çubuk, minik bir top ve çift renkte mandallar. Oyun alanını küçük tutarsanız yürümeye henüz başlamış olan çocuğunuz bile oyunu kolaylıkla takip edebilir.

2.Gölge Kuklaları
golge-kukla.jpg


Bir mukavva kutu ve birkaç ince kâğıt parçası ile kaliteli bir kukla tiyatrosu yapabilirsiniz! Haydi yapın ve çocuğunuzla oynayın! Ayrıca unutmayın kuklalar, çocukların hayal gücünü ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirir. Kuklalar, çocukların parmak kaslarının ve el-göz koordinasyonunun da gelişmesine yardımcı olur.

3.Stres Balonları
stres-balonu.jpg


stres-balonu2.jpg


Bu balonlar, hem sizin hem de çocuğunuz için oldukça eğlenceli! Onları kıvırın, eğin, gerin. Komik yüzler çizerek eğlenin! Bu stres toplarını diş macunu ile doldurarak da yapabilirsiniz.

4.El Davulu
el-davulu.jpg


Bu davulu yapmak oldukça kolaydır. Ancak sizi uyarmalıyız, artık evinizde sessizlik olmayacak!

5.Labirent
labirent.jpg


Bu labirenti yaptığınızda labirent bağımlılığının ne olduğunu anlayacaksınız. Şimdi labirenti sallama zamanı!

6.Ocak
ocak.jpg


İhtiyacınız olan plastik bir kutu. Üzerine ocak görüntüsü verebileceğiniz şekiller çizebilirsiniz. Bu ocak, küçük sofra takımlarını düzenli tutmanıza da yardımcı olacak.

7.Fırıldak
firildak.jpg


Bu fırıldağı 10 dakika içinde yapabilirsiniz, ancak çocuklarınız saatlerce oynayacaklardır.

8.Değişen Yüzler
yuzler7.jpg


Çocuğunuz onun için hazırladığınız yüzün ifadelerini değiştirerek güzel vakit geçirebilirsiniz. Çocuklar için yüz ifadelerini tanımak, duyguları anlamak için oldukça önemlidir.

9.İnşaat Alanı
insaat.jpg


Lego parçaları yerine geçek kum ve kayalarla oynaması çok güzel olmaz mı? Çocuğunuz onun için hazırladığınız içi kum ve taşlarla dolu kutuya bayılacak ve keyifli vakit geçirecektir.

10.Çember Fırlatma
cember.jpg


Plastik tabakların içini daire şeklinde kesin ve kalan kısımları boyayın. Bir kâğıt havlu kartonunu zemine sabitleyin. Burası çemberlerin hedef noktası olacak. Bu oyuncak sadece çocuklarınızı eğlendirmekle kalmaz aynı zamanda onların odaklanmalarını sağlayarak çevikliklerini de geliştirir.
 
Top