Cocostar Pasta Tarifi İçin

Gül 34

Usta
Cocostar
Pasta Tarifi İçin Malzemeler


Cocostar-Pasta.jpg

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1, 5 çay bardağı süt
  • 2, 5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata ganajı için;
  • 200 ml sıvı krema
  • 160 gr çikolata
Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
  1. İlk olarak 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı ile kaplıyoruz.
  2. Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  3. 1 çay bardağı sütü ekledikten sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
  4. Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpıyoruz.
  5. Kek hamurumuzu kelepçeli kalıba boşaltıyoruz.
  6. Önceden ısıttığımız 170 °C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  7. Fırından aldıntan sonra soğumaya bırakalım.
  8. Üzeri için krem şantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım.
  9. Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek güzelce karıştıralım.
  10. Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştıralım.
  11. Soğuyan kekimizin üzerine sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
  12. Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
  13. Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
  14. Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Borcam Dolusu Cocostar Pasta​


Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
😍
💐

1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2,5 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için;
1,5 su bardağı süt
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 tepeli yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolatalı ganaj için;
1 kutu sıvı krema(200ml)
100 gram sütlü çikolata
100 gram bitter çikolata
Cocostar-Pasta.jpg


Hazırlanışı​

Yumurta ve şeker 4-5 dk beyazlayıp köpürene kadar çırpılır. Sıvı yağ, süt, vanilya ilave edilir çırpılır.
Un, kakao ve kabartma elekten geçirilerek ilave edilir un hamura karışacak kadar çırpılır ve yağlanmış fırın tepsisine kek hamuru boşaltılır.
170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 20-25 dk pişirilir ve pişen keki fırından çıkarınca iki üç dakika bekleyip soğuk sütü her tarafına gezdirerek üzerine dökelim ve keki soğumaya bırakalım.
Üzeri için süt ve krem şanti çırpılır ve pudra şekeri ve Hindistan cevizini de ilave ederek karıştıralım. Soğuyan kekin üzerine dökelim ve kekin üzerini spatula ile düzleştirelim.
Çikolata ganaj için kremayı kaynatmadan iyice ısıtalım kenara alalım ve içerisine çikolataları koyarak karıştıralım çikolatalar eriyince kıvam alması için ara ara karıştırarak soğutalım ve kremşanti - Hindistan cevizi karışımın üzerine dökelim ve buzdolabına kaldıralım.
Keki servis yapmadan en az 4 saat dolapta bekletmenizi öneririm.
 
Top