Gül 34
Usta
Cocostar
Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1, 5 çay bardağı süt
- 2, 5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 ml sıvı krema
- 160 gr çikolata
- İlk olarak 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı ile kaplıyoruz.
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- 1 çay bardağı sütü ekledikten sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
- Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpıyoruz.
- Kek hamurumuzu kelepçeli kalıba boşaltıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 °C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Fırından aldıntan sonra soğumaya bırakalım.
- Üzeri için krem şantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım.
- Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştıralım.
- Soğuyan kekimizin üzerine sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
- Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun