Coca Cola-Pepsi Farkı

Çirkin Kral

Forum Tutkunu
Coca Cola'yı bulan şahıs bu işe başlarken tüm dünyanın tadını seveceği bir Şerbet yapmayı kafasına takmış. Tüm servetini buna yatırmış. Sonunda da Ünlü Coca Cola formülünü hazırlayıp piyasaya sürmüş. Ama sonuç tam bir Fiyasko olmuş. Yılların emeği boşa gitmiş. Fakat daha sonra şirketin bir ortağı Formülde hiç değişiklik yapmadan Coca Cola'yı bugünkü satış rakamlarına Ulaştırmış. Ne mi yapmış? Sadece şerbeti soğutup satışa sunmuş! Bu nedenle Tüm Coca Cola şişelerinin üzerinde "Soğuk içiniz" yazıyormuş.


Formülü açıklansa isteyen herkes evinde çay yapar gibi Coca Cola Üretebilirmiş. Formül işte bu yüzden dünyanın en önemli sırrı gibi gizli Tutuluyormuş.

Bir zamanlar kola piyasasında sadece Coca Cola varmış. Cola'yı bulan, doğal Olarak da şirketin patronu olan kişi Cola'nın bugün hala açıklanmayan Formülünü bir kasada saklıyormuş. Formülü kimse bilmiyormuş. Hatta en yakın Arkadaşı olan sağ kolu bile! Bir gün patronla sağ kolu ciddi bir şekilde tartışmış. Patrona çok kızan adam ona bir ders vermek istemiş. Gizli formülü çalmış! Yeni Bir şirket kurup adını Pepsi koymuş. Ama patron da yaman adammış. Meğer Kasada kilitli tuttuğu formül eksikmiş. Çalınır diye böyle bir önlem almış. İşte Coca Cola'yla Pepsi'nin arasındaki tat farkı da bundan kaynaklanıyomuş...
 
Top