Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Cızlama
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1096525" data-attributes="member: 41"><p><h3>Akıtma (Cızlama)</h3><h4>Malzemeler</h4><p>2 su bardağı ılık su</p><p>2 su bardağı ılık süt</p><p>1 paket toz maya</p><p>1 tatlı kaşığı toz şeker</p><p>1 çay kaşığı tuz</p><p>2,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)</p><p>Üzerine sürmek için;</p><p>Tereyağ ya da margarin</p><p></p><p>[ATTACH=full]89669[/ATTACH]</p><p></p><h4>Hazırlanışı</h4><p>Akıtmanın hamuru için derin bir kaba ılık sütü, suyu, mayayı ve şekeri koyup karıştırıyoruz. Unu ve tuzunu ekleyip(unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Kek hamuru kıvamında olacak)karıştırıyoruz.</p><p>Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.</p><p>Mayalanan hamuru kepçeyle yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp arkalı önlü göz göz oluncaya dek pişiriyoruz.</p><p>Pişen akıtmalara sıcakken tereyağı ya da margarin sürerek servis ediyoruz (Ben akıtmaların tek tarafına yağ sürüp üst üste koydum) afiyet olsun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1096525, member: 41"] [HEADING=2]Akıtma (Cızlama)[/HEADING] [HEADING=3]Malzemeler[/HEADING] 2 su bardağı ılık su 2 su bardağı ılık süt 1 paket toz maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 2,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin) Üzerine sürmek için; Tereyağ ya da margarin [ATTACH type="full"]89669[/ATTACH] [HEADING=3]Hazırlanışı[/HEADING] Akıtmanın hamuru için derin bir kaba ılık sütü, suyu, mayayı ve şekeri koyup karıştırıyoruz. Unu ve tuzunu ekleyip(unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Kek hamuru kıvamında olacak)karıştırıyoruz. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru kepçeyle yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp arkalı önlü göz göz oluncaya dek pişiriyoruz. Pişen akıtmalara sıcakken tereyağı ya da margarin sürerek servis ediyoruz (Ben akıtmaların tek tarafına yağ sürüp üst üste koydum) afiyet olsun. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Cızlama
Top