Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Çıtır İzmir Lokma Tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1058856" data-attributes="member: 41"><p><h3 style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">Hamuru için:</span></strong></h3> <p style="text-align: center"><strong>4su bardağıun</strong></p> <p style="text-align: center"><strong>2su bardağıılık su</strong></p> <p style="text-align: center"><strong>1yemek kaşığıkuru maya</strong></p> <p style="text-align: center"><strong>1yemek kaşığıtoz şeker</strong></p> <p style="text-align: center"><strong>1çay kaşığıtuz</strong></p><h3 style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(226, 80, 65)">Şerbeti için:</span></strong></h3> <p style="text-align: center"><strong>2,5su bardağıtoz şeker</strong></p> <p style="text-align: center"><strong>2su bardağısu</strong></p> <p style="text-align: center"><strong>5-6damlalimon suyu</strong></p><h3 style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(226, 80, 65)">Kızartmak için:</span></strong></h3> <p style="text-align: center"><strong>2,5su bardağısıvı yağ</strong></p><h2 style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">İzmir Lokması Tarifinin Pişirme Önerisi</span></strong></h2> <p style="text-align: center"><strong>Şekillerini özel sıkma makinelerini kullanarak da verebilirsiniz. Ortası delik biçimde yapmak istemezseniz tarifi yuvarlak, minik toplar olarak da yapmanız mümkün.</strong></p><h2 style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">İzmir Lokması Tarifi Nasıl Yapılır?</span></strong></h2><h3 style="text-align: center"><span style="color: rgb(226, 80, 65)"><strong>Şerbeti için:</strong></span></h3> <ol> <li data-xf-list-type="ol"><p style="text-align: center"><strong>Orta boy bir tencerenin içine su ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya bırakın.</strong></p> </li> <li data-xf-list-type="ol"><p style="text-align: center"><strong>Kaynamaya başladıktan sonra göz göz olana kadar kaynatmaya devam edin. Ardından limon suyu ilave edin.</strong></p> </li> <li data-xf-list-type="ol"><p style="text-align: center"><strong>Kıvamı iyice koyulaştığında ocaktan alın. Oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.</strong></p> </li> </ol><h3 style="text-align: center"><span style="color: rgb(226, 80, 65)"><strong>Hamuru için:</strong></span></h3> <ol> <li data-xf-list-type="ol"><p style="text-align: center"><strong>Maya, ılık su ve toz şekeri derin bir kabın içine alın ve şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.</strong></p> </li> <li data-xf-list-type="ol"><p style="text-align: center"><strong>Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.</strong></p> </li> <li data-xf-list-type="ol"><p style="text-align: center"><strong>Cıvık bir hamur elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz hamuru streç filmle kaplayın. Oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın.</strong></p> </li> <li data-xf-list-type="ol"><p style="text-align: center"><strong>Derin bir tavanın içerisine sıvı yağı alın, iyice kızdırın.</strong></p> </li> <li data-xf-list-type="ol"><p style="text-align: center"><strong>Mayalanan hamurdan elinizle orta büyüklükte bir parça alın. Orta kısmına delik açıp hızlıca kızgın yağın içerisine atın. Hamurunuz cıvık olacağı için bu işlemi çok hızlı ve dikkatli yapmanız gerekecektir.</strong></p> </li> <li data-xf-list-type="ol"><p style="text-align: center"><strong>Arkası önü kızardıktan sonra kevgir yardımıyla yağdan alın ve fazla yağını süzdürün. Oda sıcaklığında ılımış şerbetin içine atın.</strong></p> </li> <li data-xf-list-type="ol"><p style="text-align: center"><strong>Şerbeti çekince afiyetle tüketin.</strong></p> </li> </ol></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1058856, member: 41"] [HEADING=2][CENTER][B][COLOR=rgb(41, 105, 176)]Hamuru için:[/COLOR][/B][/CENTER][/HEADING] [CENTER][B]4su bardağıun 2su bardağıılık su 1yemek kaşığıkuru maya 1yemek kaşığıtoz şeker 1çay kaşığıtuz[/B][/CENTER] [HEADING=2][CENTER][B][COLOR=rgb(226, 80, 65)]Şerbeti için:[/COLOR][/B][/CENTER][/HEADING] [CENTER][B]2,5su bardağıtoz şeker 2su bardağısu 5-6damlalimon suyu[/B][/CENTER] [HEADING=2][CENTER][B][COLOR=rgb(226, 80, 65)]Kızartmak için:[/COLOR][/B][/CENTER][/HEADING] [CENTER][B]2,5su bardağısıvı yağ[/B][/CENTER] [HEADING=1][CENTER][B][COLOR=rgb(41, 105, 176)]İzmir Lokması Tarifinin Pişirme Önerisi[/COLOR][/B][/CENTER][/HEADING] [CENTER][B]Şekillerini özel sıkma makinelerini kullanarak da verebilirsiniz. Ortası delik biçimde yapmak istemezseniz tarifi yuvarlak, minik toplar olarak da yapmanız mümkün.[/B][/CENTER] [HEADING=1][CENTER][B][COLOR=rgb(41, 105, 176)]İzmir Lokması Tarifi Nasıl Yapılır?[/COLOR][/B][/CENTER][/HEADING] [HEADING=2][CENTER][COLOR=rgb(226, 80, 65)][B]Şerbeti için:[/B][/COLOR][/CENTER][/HEADING] [LIST=1] [*][CENTER][B]Orta boy bir tencerenin içine su ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya bırakın.[/B][/CENTER] [*][CENTER][B]Kaynamaya başladıktan sonra göz göz olana kadar kaynatmaya devam edin. Ardından limon suyu ilave edin.[/B][/CENTER] [*][CENTER][B]Kıvamı iyice koyulaştığında ocaktan alın. Oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.[/B][/CENTER] [/LIST] [HEADING=2][CENTER][COLOR=rgb(226, 80, 65)][B]Hamuru için:[/B][/COLOR][/CENTER][/HEADING] [LIST=1] [*][CENTER][B]Maya, ılık su ve toz şekeri derin bir kabın içine alın ve şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.[/B][/CENTER] [*][CENTER][B]Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.[/B][/CENTER] [*][CENTER][B]Cıvık bir hamur elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz hamuru streç filmle kaplayın. Oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın.[/B][/CENTER] [*][CENTER][B]Derin bir tavanın içerisine sıvı yağı alın, iyice kızdırın.[/B][/CENTER] [*][CENTER][B]Mayalanan hamurdan elinizle orta büyüklükte bir parça alın. Orta kısmına delik açıp hızlıca kızgın yağın içerisine atın. Hamurunuz cıvık olacağı için bu işlemi çok hızlı ve dikkatli yapmanız gerekecektir.[/B][/CENTER] [*][CENTER][B]Arkası önü kızardıktan sonra kevgir yardımıyla yağdan alın ve fazla yağını süzdürün. Oda sıcaklığında ılımış şerbetin içine atın.[/B][/CENTER] [*][CENTER][B]Şerbeti çekince afiyetle tüketin.[/B][/CENTER] [/LIST] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Çıtır İzmir Lokma Tarifi
Top