• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Cinderella Man

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Çaresizliğin içinden çıkan kahraman

Üst üste aldığı yenilgiler sonrasında ringlere veda etmek zorunda kalan, Amerika'da Büyük Bunalım döneminin karanlık yıllarında karısı Mae ve çocuklarının karnını doyurabilmek için alakasız işlerde çalışmak zorunda kalan eski boksör Jim Braddock, günün birinde yeniden boks yapma hayalinden asla vazgeçmemiştir. Bir son dakika iptali sonucunda kendisini tekrar ringlerde bulduğunda, dünya ikincisi rakibine karşı şaşırtıcı bir mücadele vererek üçüncü raundda maçı kazanır.


Rakiplerinden daha az kilolu olmasına ve sürekli yaralanan elleri yüzünden sorunlar yaşamasına rağmen boksa devam eder. Ardarda yaptığı tüm maçları kazanan; "Cinderella Man" lakabıyla çaresizlerin umudu ve rüyası haline gelen Braddock, boks kariyerinin en zorlu maçında, yumruklarıyla ringde iki rakibinin ölümüne sebep olan dünya ağır sıklet boks şampiyonu Max Baer ile karşı karşıya gelecektir...

RLbUrGD.jpg

2001 Oscar ödüllerine damgasını vuran "Akıl Oyunları"nın (A Beautiful Mind) yapımcısı Brian Grazer, yönetmeni Ron Howard, senaryo yazarı Akiva Goldsman ve başrol oyuncusu Russell Crowe "Cinderella Man" için bir kez daha biraraya gelmiş. Filmde Crowe ve Zellweger'a eşlik eden oyuncuların başında Connor Price, Paul Giamatti ve Craig Bierko yer almışlar.


Ünlü boksörün yaşamından gerçek kesitlerin anlatıldığı filmin çekimleri Kanada'nın Toronto kentinde gerçekleştirilmiş. Dünyanın en eski stadyumlarından olan ve günümüzde hala sportif mücadelelere ev sahipliği yapan tarihi Maple Leaf Gardens'da yapılan çekimleri Braddock ailesinin günümüzdeki üyeleri de izlemiş; hatta sadece izlemekle yetinmeyip filmin boks maçı sahnelerinde figüran olarak da yer almışlar.


Cinderella Man

Vizyona Giriş Tarihi
16.09.2005
Türü
Dram

Ülke
ABD

Süresi ve Yapım Yılı
145 dakika - 2005

Yönetmeni
Ron Howard

Oyuncular
Russell Crowe
Renee Zellweger
Connor Price
Paul Giamatti

Senaryo
Akiva Goldsman

Müzik
Thomas Newman

Görüntü Yönetmeni
Salvatore Totino
 
Düzenleyen yönetici:
Top