• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Cilt Nasıl Genç Kalır?

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Cilt Nasıl Genç Kalır?

Genç kalmak, güzel olmak her kadının hayalidir. Aslında cildin geç kalması kişinin kendisini bakmasına bağlıdır. Genç kalmak isteyen kadınlar daha sağlıklı beslenir, cildine daha iyi bakar ve genç kalmanın yollarını araştırır. Özellikle 40’lı yaşlardan sonra ortaya çıkan yaşlılık belirtileri kadınları rahatsız etmekte, kişi kendini gençleştirmeye çalışmaktadır. Yol yakınken doğru tedbiri almak ve kişisel bakım uygulamak en doğru yoldur.

Peki cilt nasıl genç kalır? Nasıl bir bakım uygulamak, neler tüketmek gerekmektedir?

Cildin genç ve dinamik kalmasının en önemli yollarından birisi bol su tüketmektir. Bir kişinin sağlıklı ve genç kalabilmesi için günde en az 2 litre su tüketmesi gerekmektedir. Suyun cilde en önemli faydalarından birisi cildi nemlendirmesidir. Nemli olan ciltte yaşlılıkla beraber oluşabilecek kırışıklıkları azaltmaktadır.
Göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklar aslında yavaş yavaş başlayan yaşlılığın belirtileridir. Bu kırışıklıkların önüne geçmek için gözlerinizi kısmayın. Yazın hatta kışın bile güneş gözlüklerinizi yanınızdan ayırmayın. Gözlüklerininiz çerçevesi geniş olsun ki sizi güneşten daha iyi korusun.
Eğer diyet yapıyorsanız yaptığınız diyetin istikrarlı olması gerekmektedir. Birkaç ay kilo verip daha sonra almak ciltte ileriki yaşlarda sarkmalara neden olmakta, bu da size yaşlı göstermektedir.
Cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak genç kalmanın en önemli şartlarından birisi. Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da dışarı çıkmadan yüksek faktörlü bir güneş kremi sürün.
Yüzünüzle sürekli oynamaktan vazgeçin. Sivilcelerinizi sıkarak kalıcı izlere, elinizi sürekli yüzünüze sürerek de cilt yağlanmasına neden olursunuz.
Cildin genç kalmasının en önemli koşullarından biriside sigara içmemektir. Sigara içen kişilerin yüzlerinin daha çabuk çöktüğü, daha yaşlı göründüğü tespit edilmiştir.
Yaşınız ilerlediğinde kendinizi halsiz ve çökük hissetmek istemiyorsanız genç yaşlarda içerisinde B12 vitamini olan besinleri bol bol tüketin.
İleride sağlıklı bir cilde sahip olmanıni genç kalmanın önemli sırlarından birisi sağlıklı uykudur. Uykusu sırasında salgılanan melatonin salgısı cildin genç kalmasını sağlamaktadır.
Zeytinyağı hem sağlık hem de cilt açısından sayısız yarar sağlamaktadır. İyi bir antioksidan olan zeytinyağını cilt maskelerinizde, günlük kremlerinizde, makyaj temizleme sularınızda kullanarak cildinizin genç kalmasını sağlayabilirsiniz.
 
Top