Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Çilekli Yaş Pasta
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1026780" data-attributes="member: 41"><p><strong>Çilekli Yaş Pasta, </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Gerekli Olan Mutfak Ürünleri: Blender, yuvarlak kek kalıbı, un eleği, tencere.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Pandispanya İçin Malzemeler: 5 yumurta, 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker, 5 Türk kahvesi fincanı un, 1 Türk kahvesi fincanı un, 2 paket kabartma tozu.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>[ATTACH=full]87728[/ATTACH]</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Krema İçin Malzemeler: 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilin, 400 gram labne peyniri, 400 mililitre krema, 125 gram pudra şekeri, 40 gram beyaz çikolata.</strong></p><p><strong>Süslemek için çilek veya ayrıca istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Yapılışı</strong></p><h4><strong>Kremanın yapımı için: </strong></h4><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Pastanın yapımına kremadan başlamanız gerekir. Bu sayede krema soğurken siz de leziz pandispanyanızı yapabilirsiniz.</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Un, şeker, süt, yumurta sarısı ve vanilini derin bir tencere içerisine alın. Karışımı ocağa koyun ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kremanın topak topak olmaması önemli olduğu için karıştırma işlemini bırakmayın.</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Kaynama noktasına gelmiş olan kremayı ocaktan alıp ılıklaşmasını bekleyin. Ilıklaşan kremaya labne peyniri ile Bain Marie usulü eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın ve kremayı soğumaya bırakın.</strong></li> </ul><h4><strong>Pandispanyanın yapımı için:</strong></h4><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>5 yumurtayı karıştırma kabı içerisine kırın ve şekeri de ekleyip karıştırın.</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Yumurta ve şekerin rengi beyaza dönünceye kadar, yaklaşık 10 dakika blender ile karıştırma işlemini sürdürün.</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Elekten geçirdiğiniz un ve kabartma tozunu da karışıma ekleyin.</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş yuvarlak tepsi içerisine karışımı dökün.</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında keki 35 dakika pişirin.</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Kekin sönüp de kötü bir hal almaması için keki fırından çıkarırken dikkatli olmanız ve aşamalı soğutma yapmanız gerekir. Bunun için ilk olarak fırının kapağını aralayıp 10 dakika beklemek, daha sonra keki oda sıcaklığına yavaşça çıkarmak gerekir. Son olarak kek tamamen soğuduğunda keki kaptan dikkatlice çıkarıp ikiye bölebilirsiniz. Ayrıca isterseniz pandispanyayı üçe bölerek daha ince katmanlar da elde edebilirsiniz.</strong></li> </ul><p></p><h4><strong>Pasta haline getirme: </strong></h4> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>İkiye böldüğünüz kekin iç kısımlarını ılık süt ile ıslatarak keki nemlendirin.</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Kremanın yarısını ara kata yayıp kremayı iyice yayın ve üzerine dilimlenmiş çilekleri ekleyin.</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Kekin diğer yarısını kremanın üzerinde kapatın.</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Kalan kremayı da pastanın üzerine dökün ve güzelce yedirin.</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Son olarak kekin üstünü de dilediğiniz gibi meyveler ile veya farklı bir şekilde süsleyin. Pastayı dolapta 4-5 saat kadar bekletin ve leziz ilkbahar lezzetiniz hazır! Ayrıca dilerseniz aynı lezzeti farklı meyveler ile de hazırlayabilirsiniz!</strong></li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1026780, member: 41"] [B]Çilekli Yaş Pasta, Gerekli Olan Mutfak Ürünleri: Blender, yuvarlak kek kalıbı, un eleği, tencere. Pandispanya İçin Malzemeler: 5 yumurta, 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker, 5 Türk kahvesi fincanı un, 1 Türk kahvesi fincanı un, 2 paket kabartma tozu. [ATTACH type="full"]87728[/ATTACH] Krema İçin Malzemeler: 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilin, 400 gram labne peyniri, 400 mililitre krema, 125 gram pudra şekeri, 40 gram beyaz çikolata. Süslemek için çilek veya ayrıca istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz. Yapılışı[/B] [HEADING=3][B]Kremanın yapımı için: [/B][/HEADING] [LIST] [*][B]Pastanın yapımına kremadan başlamanız gerekir. Bu sayede krema soğurken siz de leziz pandispanyanızı yapabilirsiniz.[/B] [*][B]Un, şeker, süt, yumurta sarısı ve vanilini derin bir tencere içerisine alın. Karışımı ocağa koyun ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kremanın topak topak olmaması önemli olduğu için karıştırma işlemini bırakmayın.[/B] [*][B]Kaynama noktasına gelmiş olan kremayı ocaktan alıp ılıklaşmasını bekleyin. Ilıklaşan kremaya labne peyniri ile Bain Marie usulü eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın ve kremayı soğumaya bırakın.[/B] [/LIST] [HEADING=3][B]Pandispanyanın yapımı için:[/B][/HEADING] [LIST] [*][B]5 yumurtayı karıştırma kabı içerisine kırın ve şekeri de ekleyip karıştırın.[/B] [*][B]Yumurta ve şekerin rengi beyaza dönünceye kadar, yaklaşık 10 dakika blender ile karıştırma işlemini sürdürün.[/B] [*][B]Elekten geçirdiğiniz un ve kabartma tozunu da karışıma ekleyin.[/B] [*][B]Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş yuvarlak tepsi içerisine karışımı dökün.[/B] [*][B]Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında keki 35 dakika pişirin.[/B] [*][B]Kekin sönüp de kötü bir hal almaması için keki fırından çıkarırken dikkatli olmanız ve aşamalı soğutma yapmanız gerekir. Bunun için ilk olarak fırının kapağını aralayıp 10 dakika beklemek, daha sonra keki oda sıcaklığına yavaşça çıkarmak gerekir. Son olarak kek tamamen soğuduğunda keki kaptan dikkatlice çıkarıp ikiye bölebilirsiniz. Ayrıca isterseniz pandispanyayı üçe bölerek daha ince katmanlar da elde edebilirsiniz.[/B] [/LIST] [HEADING=3][B]Pasta haline getirme: [/B][/HEADING] [LIST] [*][B]İkiye böldüğünüz kekin iç kısımlarını ılık süt ile ıslatarak keki nemlendirin.[/B] [*][B]Kremanın yarısını ara kata yayıp kremayı iyice yayın ve üzerine dilimlenmiş çilekleri ekleyin.[/B] [*][B]Kekin diğer yarısını kremanın üzerinde kapatın.[/B] [*][B]Kalan kremayı da pastanın üzerine dökün ve güzelce yedirin.[/B] [*][B]Son olarak kekin üstünü de dilediğiniz gibi meyveler ile veya farklı bir şekilde süsleyin. Pastayı dolapta 4-5 saat kadar bekletin ve leziz ilkbahar lezzetiniz hazır! Ayrıca dilerseniz aynı lezzeti farklı meyveler ile de hazırlayabilirsiniz![/B] [/LIST] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Çilekli Yaş Pasta
Top