Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Çilek, Kayısı ve Portakal Reçeli Tarifleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="esmer23" data-source="post: 50227" data-attributes="member: 2573"><p><strong>çilek reçeli</strong></p><p></p><p>Malzemeler </p><p></p><p>1 kg çilek </p><p>6 su bardağı şeker </p><p>1 adet limon</p><p></p><p></p><p>yapılışı</p><p></p><p>Çilekleri ayıklayın ve bol suda iyice yıkayıp süzün. Tavla zarı büyüklüğünde parçalara kesin. Pişireceğiniz tencereye koyup üzerine şeker ve bir limonun suyunu ekleyin. İki saat civarında, suyunu iyice bırakana kadar bekletin. Hazırladığınız malzemeleri, tencerenin kapağını kapatıp yavaş yavaş kaynatarak, ağdalaşana kadar pişirin. Üzerinde biriken köpüğü ara sıra alın. Bir saat sonra ocağı söndürün ve ılıklaşana kadar bekletin. 1 kg çilek ve 1 kg şekerden 1.2 kg civarında reçel elde edilmesi gerekir. Reçeli yeterince pişirmezseniz sulu, çok pişirirseniz de koyu olur. Bu nedenle pişme noktasına çok dikkat etmelisiniz. Kavanozlara koyun ve buzdolabında saklayın.</p><p></p><p></p><p><strong>kayısı reçeli </strong></p><p></p><p>Malzemeler </p><p></p><p>1 kg kayısı </p><p>1 limon </p><p>6 su bardağı şeker</p><p></p><p>yapılışı</p><p></p><p>Kayısıları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayıp süzün ve fındık büyüklüğünde parçalara kesin. Kayısıları pişireceğiniz tencereye koyup üzerine şeker ve bir limonun suyunu ekleyin. İki saat civarında, suyunu iyice bırakana kadar bekletin. Daha sonra tencereyi ocağa alın ve kapağını kapatmadan, bir saat civarında, yavaş yavaş ağdalaşana kadar kaynatın. Ara ara köpüğünü alın. Ilıdıktan sonra kavanoza koyup buzdolabında bir ay saklayabilirsiniz. </p><p></p><p></p><p><strong>portakal reçeli</strong></p><p></p><p>Malzemeler </p><p></p><p>3 kg portakal </p><p>2 kg şeker </p><p>2 adet karanfil</p><p></p><p></p><p>yapılışı</p><p></p><p></p><p>Portakalların kabuklarını soyun ve burukluğunu almak için, portakalları bütün olarak, bir dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Ardından fındık büyüklüğünde parçalara doğrayın. 2,5 kg portakaldan 2 kg net, doğranmış portakal elde edilir. Üzerine 2 kg toz şeker ve iki adet karanfil koyup karıştırın. 2-3 saat civarı dinlendirerek portakalların sulanmasını sağlayın. Bir tencere içerisinde, sulanmış portakalı ocağa koyup bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve kapağı açık olarak hafif hafif kaynatarak 90 dakika civarı pişirin. Reçel pişerken ara sıra karıştırın ve üzerinde oluşan köpüğü alın. Pişme süresinde ağırlığının dörtte birini kaybetmesi gerekir. Reçelinizi soğuduktan sonra kavanozlara koyarak buzdolabında iki ay muhafaza edebilirsiniz. </p><p></p><p></p><p>afiyet olsun...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="esmer23, post: 50227, member: 2573"] [B]çilek reçeli[/B] Malzemeler 1 kg çilek 6 su bardağı şeker 1 adet limon yapılışı Çilekleri ayıklayın ve bol suda iyice yıkayıp süzün. Tavla zarı büyüklüğünde parçalara kesin. Pişireceğiniz tencereye koyup üzerine şeker ve bir limonun suyunu ekleyin. İki saat civarında, suyunu iyice bırakana kadar bekletin. Hazırladığınız malzemeleri, tencerenin kapağını kapatıp yavaş yavaş kaynatarak, ağdalaşana kadar pişirin. Üzerinde biriken köpüğü ara sıra alın. Bir saat sonra ocağı söndürün ve ılıklaşana kadar bekletin. 1 kg çilek ve 1 kg şekerden 1.2 kg civarında reçel elde edilmesi gerekir. Reçeli yeterince pişirmezseniz sulu, çok pişirirseniz de koyu olur. Bu nedenle pişme noktasına çok dikkat etmelisiniz. Kavanozlara koyun ve buzdolabında saklayın. [B]kayısı reçeli [/B] Malzemeler 1 kg kayısı 1 limon 6 su bardağı şeker yapılışı Kayısıları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayıp süzün ve fındık büyüklüğünde parçalara kesin. Kayısıları pişireceğiniz tencereye koyup üzerine şeker ve bir limonun suyunu ekleyin. İki saat civarında, suyunu iyice bırakana kadar bekletin. Daha sonra tencereyi ocağa alın ve kapağını kapatmadan, bir saat civarında, yavaş yavaş ağdalaşana kadar kaynatın. Ara ara köpüğünü alın. Ilıdıktan sonra kavanoza koyup buzdolabında bir ay saklayabilirsiniz. [B]portakal reçeli[/B] Malzemeler 3 kg portakal 2 kg şeker 2 adet karanfil yapılışı Portakalların kabuklarını soyun ve burukluğunu almak için, portakalları bütün olarak, bir dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Ardından fındık büyüklüğünde parçalara doğrayın. 2,5 kg portakaldan 2 kg net, doğranmış portakal elde edilir. Üzerine 2 kg toz şeker ve iki adet karanfil koyup karıştırın. 2-3 saat civarı dinlendirerek portakalların sulanmasını sağlayın. Bir tencere içerisinde, sulanmış portakalı ocağa koyup bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve kapağı açık olarak hafif hafif kaynatarak 90 dakika civarı pişirin. Reçel pişerken ara sıra karıştırın ve üzerinde oluşan köpüğü alın. Pişme süresinde ağırlığının dörtte birini kaybetmesi gerekir. Reçelinizi soğuduktan sonra kavanozlara koyarak buzdolabında iki ay muhafaza edebilirsiniz. afiyet olsun... [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Çilek, Kayısı ve Portakal Reçeli Tarifleri
Top