Çikolatalı Tarçınlı Kurabiye

Gül 34

Usta

cikolatali-tarcinli-kurabiye-tarifi.jpeg

Çikolatalı Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler​

  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1/2 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un(aldığı kadar)

Çikolatalı Tarçınlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Oda sıcaklığında 150 gram margarin derin bir kabın içerisine alınır.
  2. 2 yumurta sarısı eklenir ve homajen bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Pudra şekeri, su eklenip karıştırılır.
  3. Ardından tarçın, ceviz, kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek karıştırılır. (Unu birden boca etmeyin.) Son olarak damla çikolatayı ilave edin.
  4. Yaptığınız hamuru bir streç film veya yağlı kağıt içerisine koyup rulo şeklinde sarınız. İstediğiniz incelikte, kalınlıkta yapabilirsiniz.
  5. Rulo şeklinde sardığınız hamuru 1 saat buzlukta bekletin. Eğer o gün yapmayacaksanız buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
  6. Buzluktan çıkardığınız hamuru 2-3 cm aralıklarla eşit bir şekilde kesiniz.
  7. Tepsiye aldığınız hamurları önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirip üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.
  8. 20-25 dakika yeterlidir. Fakat fırından fırına da değişiklik gösterebilir. Afiyet olsu
 
Top