Çikolata Kaplı Muz Tarifi

cemree

=)=)
V.I.P
sIVvlxb.jpg



Malzemeler

2 adet muz
125 gram sütlü çikolata
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
yarım su bardağı küçük çikolata parçası


Çikolata Kaplı Muz Tarifi Yapılışı

Muzları soyun, diplerini kesip 3 santim kalınılığında dilimlere bölün. Çikolatayı bir kaba alın, içi sıcak su dolu başka bir kabın içinde karıştırarak eritin, ateşte alıp sıvı yağı ilave edin, yumşak bir kıvam alana kadar karıştırın. Bir şiş kullanarak muz dilimlerini çikolataya batırın. Küçük çikolata parçalarını yağlı kağıt üzerine dökün, daha sonra muzları çikolata parçalarına bulayın, yağlı kağıt üzerine çıkartarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Dilerseniz sade veya üzerini süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın.
 

Papatya

V.I.P
V.I.P
Denedinmi daha önce canım yapcamda merak ettim =)

Ben muzlu tartoleti bandırmıştım glasso sosuna :)
Glasso normal çikolatadan daha lezzetli bi çikolata sosudur.
Yani muz+bisküvi+çikolata+krema sayılır :) bu tarife benzer bi şeydi sonuç olarak denedim diyebilirim :)
Biraz uzun oldu açıklama ama idare eder :)
 
Top