Ciğer Tava

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
Malzemeler

1/2 su bardağı un
1 koyun karaciğeri
1 çorba kaşığı kekik
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz

4 Kişilik



Yapılışı

Koyun karaciğerinin zarlarını soyun. Daha sonra yarım parmak eninde uzun parçalar halinde doğrayın. Bol suyla yıkadıktan sonra büyük delikli bir süzgece koyup, bekletin. Ciğerlerin suyunu süzdükten sonra gazete kağıdı üzerine döktüğünüz un ile iyice karıştırın ve iyice unlayın. Ardından parçaları ikişer, üçer alın ve içinde kızgın yağ bulunan tavaya atın. Ciğerleri kuvvetli bir ateşte bir dakika kadar kızartıldıktan sonra fazla kurumadan kevgirle tavadan alın ve servis tabaklarına koyun. Bütün ciğerlerin kızartılması bittiğinde tabağın üzerine tuz ve kekik serpiştirip, sıcak servis yapın.
 

arzum

Forum Tutkunu
Ciğer Tava





Malzemesi:
Malzemeler: 1 adet kuş başı doğranmış kuzu ciğer 2 kahve fincanı un Tuz Ayçiçek yağı Kekik Maydanoz

Tarifi:
Hazırlanışı: İnce zarları çıkarılmış kuş başı doğranmış kuzu ciğerini yıkayıp süzgeçte kurumaya bırakın. Tuzladığınız ve unladığınız en fazla 10 adet ciğeri kızdırılmış ayçiçek yağında kahverengi olacak şekilde kızartın. Süzgeçle alıp üzerine kekik ve kıyılmış maydanoz koyarak sıcak veya soğuk ince kıyılmış soğanlarla servis yapın.
 

jeriko

Özel Üye
Özel üye
Hımmm çok severim ciğeri.Çok basit bir tarif.Belki ben bile yaparım.:)Teşekkürler paylaşım için.
 
Top