Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Çiğden Patlıcan Kebabı Tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="BeReNN" data-source="post: 393309" data-attributes="member: 70294"><p><strong><span style="color: #ff0000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #ff0000"></span>Malzemeleri</strong></p><p></p><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>Çiğden Patlıcan Kebabı</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1 kg. patlıcan</strong></p><p><strong>3 diş sarımsak</strong></p><p><strong>1 adet havuç</strong></p><p><strong>2 adet domates</strong></p><p><strong>2 baş soğan</strong></p><p><strong>2 adet yeşil sivribiber</strong></p><p><strong>400 gr. kuşbaşı, yağlı koyun eti</strong></p><p><strong>2 çorba kaşığı zeytinyağı</strong></p><p><strong>2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz</strong></p><p><strong>Yeterince tuz, biber</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>YAPILIŞI:</strong></p><p><strong>Tencereye iki kaşık zeytinyağı koyup içinde kuşbaşı etleri kavurunuz. Soğanları küçük küçük doğrayıp ilave ediniz. Domatesleri sıcak suya batırıp kabuklarını soyduktan sonra keskin bıçakla küçük küçük tencerenin içine doğrayınız. Yeşilbiberleri uzunlamasına ince ince doğrayıp tencereye atınız. Patlıcanları iyice yıkayıp kabuğunu soymadan halka halka keserek tencereye atınız. Bu ara devamlı karıştırmayı ihmal etmeyiniz. Hepsinin üstüne tuzunu, biberini ekiniz. Sarmısak ve havuçları küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edip karıştırınız. Önce harlı ateşte sebzeler suyunu alınca ateşi kısıp, ağır ağır 45 dakika kadar tıkırdatarak pişiriniz. En son dakika ince kıyılmış maydanozları serpip sıcak sıcak ikram ediniz.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Not: Sebzelerin saldığı su az gelirse, çok az sıcak su ilave ediniz. Bu kebabın özelliği salçasının az oluşudur.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeReNN, post: 393309, member: 70294"] [B][COLOR=#ff0000] [/COLOR]Malzemeleri[/B] [B] Çiğden Patlıcan Kebabı 1 kg. patlıcan 3 diş sarımsak 1 adet havuç 2 adet domates 2 baş soğan 2 adet yeşil sivribiber 400 gr. kuşbaşı, yağlı koyun eti 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Yeterince tuz, biber YAPILIŞI: Tencereye iki kaşık zeytinyağı koyup içinde kuşbaşı etleri kavurunuz. Soğanları küçük küçük doğrayıp ilave ediniz. Domatesleri sıcak suya batırıp kabuklarını soyduktan sonra keskin bıçakla küçük küçük tencerenin içine doğrayınız. Yeşilbiberleri uzunlamasına ince ince doğrayıp tencereye atınız. Patlıcanları iyice yıkayıp kabuğunu soymadan halka halka keserek tencereye atınız. Bu ara devamlı karıştırmayı ihmal etmeyiniz. Hepsinin üstüne tuzunu, biberini ekiniz. Sarmısak ve havuçları küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edip karıştırınız. Önce harlı ateşte sebzeler suyunu alınca ateşi kısıp, ağır ağır 45 dakika kadar tıkırdatarak pişiriniz. En son dakika ince kıyılmış maydanozları serpip sıcak sıcak ikram ediniz. Not: Sebzelerin saldığı su az gelirse, çok az sıcak su ilave ediniz. Bu kebabın özelliği salçasının az oluşudur.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Çiğden Patlıcan Kebabı Tarifi
Top